Hvorfor er klor tilsættes drikkevand og swimming pool vand ?

Klor er en af de mest udbredte af de 92 naturligt forekommende grundstoffer findes på vores planet . Det er meget reaktive , så det let kombineres med andre elementer for at gøre en række forskellige forbindelser . Forskere har lært at udnytte klor 's overflod og høje reaktivitet til deres fordel og har formuleret talrige klorholdige kemikalier med tusindvis af formål . Et sådant formål er at dræbe sygdomsfremkaldende organismer ( patogener )

Historie


Klor blev opdaget af Carl William Scheele i 1774 , længe før forskerne forstod årsagen og spredning af sygdomme . Det var først 1854, at Dr. John Snow påvist , at sygdommen kolera blev sendt af vand . Selvom sammenhængen mellem sygdom og vand var blevet fremsat, årsagen til sygdommen var et mysterium indtil 1870'erne , da Louis Pasteur og Robert Koch udviklet og udbygget kimen teori om sygdom . I 1881, viste Robert Koch at klor dræber bakterier .

Sygdom og vand


Waterborne sygdomme er dem, hvor vandet fungerer som mode for overførsel af sygdomme . Sådanne sygdomme omfatter, men er ikke begrænset til , kolera , tyfus , og dysenteri . Tilsætning af meget små mængder klor til forurenet vand hurtigt dræber bakterier og andre mikroorganismer . Klor begynder sin vej af ødelæggelse ved først at angribe patogenets cellevæggen og membran . Derefter deaktiverer cellulære enzymer og strukturer til patogenets reproduktion og overlevelse .

Drikkevand


Drikkevand bliver forurenet med mikroorganismer , når det kommer i kontakt med mennesker eller dyr afføring . Kun let kontakt er forpligtet til at forårsage sygdom . Oversvømmelser , septisk systemer , deponering vandafstrømning , og kloakrør er mulige kilder til forurening af drikkevand. Siden 1905, hvor brugen af klor til drikkevand desinfektion begyndte , er antallet af dødsfald som følge af vandbårne sygdomme kraftigt reduceret . Desværre , usikre drikkevand forbliver en trussel mod menneskers sundhed , især for børn i de underudviklede lande .

Swimming Pool Vand


Ud over forurenet drikkevand , kan ubehandlet svømmebassiner også forårsage sygdom . Igen , mennesker og dyr afføring er den mest almindelige årsag til forurening . Fecal rest fra organer svømmerne er en fælles kilde . Direkte forurening af bassinvandet med afføring fra fugle og gnavere er også sandsynlig. Ud over afføring , menneskelige krop stoffer såsom spyt , slim , og kaste hudceller kan forårsage infektioner . Korrekt chlorering af svømmebassiner dræber bakterier og forhindrer spredning af sygdommen .

Fordele og ulemper

Fordelene ved klor til brug som en vand desinfektionsmidler er mange . Klor er let adgang til billig, og har kapacitet til at dræbe de fleste mikroorganismer . Det er bekvemt at bruge , fordi det opløses let i vand , og er tilgængelig som en fast, flydende eller gas . Klor også efterlader en rest , der fortsætter med at dræbe patogener efter det behandlede vand har forladt renseanlægget . Denne resterende er ansvarlig for den ufordelagtige smag og lugt , der ledsager klor-behandlet vand . Den omstændighed, at klor er giftigt og skal håndteres forsigtigt er en anden ulempe .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.