historien om narkotika og alkohol test for jobansøgere

Historien om narkotika testning i moderne tider stammer fra en militær ulykke i 1981 , der dræbte fjorten soldater , hvoraf mange viste spor af narkotika i blodet . Femogtyve år senere , mere end 90 procent af alle virksomheder med mere end 500 mennesker pålægges mindst ¨¦n form for narkotika screeningsprogram. Der er gode økonomiske grunde til dette : stofmisbrug har vist sig at være en væsentlig faktor i arbejdsulykker , fravær og lav produktivitet . På den anden side har stofmisbrug forebyggelsesprogrammer vist sig at være mere effektiv end medicin screening , i det mindste for større virksomheder.

USS Nimitz


I maj 1981 , et fly styrtede ned på hangarskib USS Nimitz , drab fjorten og sårede fyrre-fem . En retskemisk analyse viste, at flere af de nøgletal , der er involveret i ulykken havde spor af THC (det aktive stof i hash ) i deres blodbanen . Præsident Ronald Regan erklærede en ny nul- tolerance politik at håndhæve stof forbud i det amerikanske militær . Som et resultat , faldt ulovlig stofbrug i militæret fra 30 procent til 5 procent i løbet af otte år.

Drug Test for offentligt ansatte


Præsident Reagan udvidet denne politik i form af bekendtgørelse 12. 564-Drug-Free Federal Arbejdsplads ( September 15, 1986 ) , som krævede alle forvaltningsorganerne af den føderale regering til at etablere narkotika-test programmer . Den politik blev opdateret i 2004 , at beskæftige sig med udfordringer for afprøvning af medarbejderne og andre spørgsmål .

Chase , Maryland Train Crash


Nej lignende lovgivning blev mandat for ansatte i den private sektor , men test af lægemidler blev hverdagskost alligevel , især efter en 1987 togulykke i Maryland , der dræbte 16 . Styrtet var forårsaget af svigt af en af de lokomotivførere til at adlyde signaler til at bremse ned på et bestemt punkt-disse besætningsmedlemmer blev senere konstateret, at have spor af hash i blodet , og tjente flere år i fængsel for deres rolle i den fatale styrt .

Testtyper


Drug test omfatter en række potentielle tests , der involverer urin , spyt , sved , blod og hår . Nogle virksomheder beskæftiger præ-beskæftigelsen screening , efterfulgt af tilfældige dopingtest efter ansættelseskontrakten begynder. Det etiske udfordringer forud for ansættelsen test er mindre strenge end stikprøvekontrol for nuværende ansatte , med undtagelse af visse erhverv, der indebærer offentlig sikkerhed-skole buschauffører , for eksempel .

Forebyggelse /Solution

På trods af populariteten af narkotika screening , kan der være mere økonomisk fordel for større virksomheder at etablere MHP ( Employee Assistance Programmer) , der giver medarbejderne adgang til gratis , fortrolig rådgivning til stofmisbrug spørgsmål . Ifølge Department of Health og Human Services , 80 procent af medarbejderne , der deltager i en EAP- program på ChevronTexaco mellem 1990 og 1996 var i stand til at beholde deres job . I betragtning af at de gennemsnitlige omkostninger ved at erstatte en medarbejder går fra 25 procent til 200 procent af årsløn , dette udgør en væsentlig økonomisk incitament for store virksomheder at etablere MHP .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.