hydrogensulfid sikkerhed

Hydrogensulfid er et stof med molekylformlen H2S . Det er farveløs , brandfarlig, giftig og yderst ildelugtende . Hydrogensulfid er måske bedst kendt som den kemiske , der giver rådne æg deres uforglemmelige lugt . I spor koncentrationer , det er ubehageligt og intet mere , men på højere niveauer , som det forårsager bevidstløshed , respirationssvigt , koma og død . På et tidspunkt i 2008 , angiveligt hydrogensulfid havde en kort popularitet i Japan som en måde for dem, der søger at afslutte deres liv til at begå selvmord .

lave koncentrationer


Den ildelugtende lugt af hydrogensulfid bliver synlig på niveauer langt under 1 del per million ( ppm ) . På et niveau på 10 til 20 ppm , får gassen øjenirritation koncentrationer fra 50 til 100 ppm give uskarpt syn og kan endda resultere i permanent øjenskade . Hydrogensulfid kan hurtigt dæmpe lugtesansen , så efter en kort tid , de er udsat for gassen ophøre med at mærke duften .

høje koncentrationer


Længere tids udsættelse for niveauer af 250 ppm eller derover kan forårsage lungeødem , en tilstand, hvor væske ophobes i lungerne . Når koncentrationerne overstiger 800 ppm , eksponering for en blot 5 minutter er dødelig , og koncentrationer på 1. 000 ppm og derover kan dræbe med et enkelt åndedrag . Hydrogensulfid er også brandfarligt og kan auto-antænde i luft ved 500 grader Fahrenheit .

Forekomst


Visse anaerobe bakterier ( bakterier, der lever uden ilt ) nedbryder rådnende organisk materiale og frigive hydrogensulfid som affald . Andre bakterier kan faktisk bruge hydrogensulfid som brændstof . Derfor er hydrogensulfid typisk findes i rådnende organisk materiale, såsom gødning , spildevandsslam og nogle forekomster af naturgas . Hydrogensulfid er undertiden frigives under udvinding af sulfid malme eller mens raffinering råolie med et højt svovlindhold . Det er også et biprodukt af nogle industrielle processer .

Staying Safe


Hydrogensulfid er mest sandsynligt at udgøre en fare , hvis de kan ophobe sig i et lukket rum , eller når pludselig frigives ved høje koncentrationer . I 2007 , for eksempel Journal of Clinical Toxicology rapporterede et tilfælde, hvor en mælkeproducent var forgiftet med hydrogensulfid efter indtastning af en tank med rådnende æg gassen havde akkumuleret i lukkede rum , indtil det nåede et farligt niveau
<. br /> Hvis du eller dine ansatte arbejder under forhold , hvor en høj grad af hydrogensulfid kan bygge op-med gylle laguner og spildevandstanke, for eksempel-du skal tage forholdsregler , herunder kontrol hydrogensulfid niveauer , sikre en ordentlig ventilation , og ved hjælp af passende værnemidler såsom åndedrætsværn . Bedriftssundhedstjenesten retningslinje for hydrogensulfid har mere fuldstændige oplysninger .

Brug i Suicide

I 2008 , ifølge en artikel i Wired magazine , en blanding af badet svovl og toiletkumme renere , der blev udgivet hydrogensulfid blev populær med mennesker søger at afslutte deres liv i Japan . Et beslægtet USA Today artiklen, at 517 japanere dræbte sig selv ved hjælp af hydrogensulfid i løbet af første halvdel af året . Wired rapporterede , at en lignende teknik blev senere på mode med selvmord i U. S. så godt. Hydrogensulfid er en ekstremt farlig måde at begå selvmord , fordi mennesker, der senere kommer ind i lokalet eller andre beboere i samme bygning også kan blive udsat for giftige koncentrationer af gas og blive utilsigtede ofre .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.