hvad er ulemper ved at ryge ?

Den ulemper ved rygning er blevet behandlet i det offentlige sundhedskampagner og givet opmærksomhed fra skoler, virksomheder og andre offentlige instanser . Selv berømtheder har udlånt deres stemmer til anti-rygning -beskeder for at nå teenagere og unge voksne i et forsøg på at forhåbentlig afholde dem fra nogensinde belysning op . Der er flere facetter til dette problem , hvoraf de vigtigste er sundhedsmæssige, sociale og økonomiske negative konsekvenser af rygning .

Sundhed


Nummeret en ulempe at rygning er , hvad det gør for dit helbred . Hver gang du tager et sug af en cigaret , du indånder giftstoffer . Lungekræft , emfysem og forskellige andre respiratoriske sygdomme er normalt slutresultatet af rygning i årevis . Mange lang tid rygere ender trække eller transporterer ilt tanke med dem inden udgangen af deres levetid, eller finde sig selv hjem bundet på grund af deres sygdom . Inhalatorer er generelt forpligtet til at hjælpe rygere ånde . Rygning forkorter levetid og langt nedsætter livskvaliteten for personer, der vælger at foretage den risikable adfærd .

Social


Mens rygning har historisk fra generation til generation været betragtet som en " cool " ting at gøre , især for de unge , er dens virkninger vist sig at være intet andet end skadelig for dem , der beslutter at begynde at ryge . Et område , der er berørt vedrører udvikling af sociale relationer . Mange mennesker ønsker ikke at sidde i nærheden af en ryger , da de er i risiko for at indånde passiv rygning . Du kan endda opleve, at " det perfekte nogen " du har haft dit øje på, og som tidligere syntes at være " i dig " hurtigt ændrer hendes melodi , når hun opdager du er ryger .

Økonomiske


Der kan ikke være nogen fejl , rygning er en dyr vane at vedligeholde . Da rygning bliver , for de fleste , en dyb trang , som kræver at blive fodret oftere og oftere , er omkostningerne i sig selv kan gøre livet en hel del mindre fornøjelig . Mange rygere vil gå igennem en eller flere pakker cigaretter om dagen for at opretholde deres nikotin trang , tegning fra midler, der afsættes til andre behov eller ønsker . Som enhver afhængighed rygning kan blive en albatros rundt om halsen på en ryger , hvilket gør dem ville ønske, de aldrig havde taget en cigaret . Rygestop kan være meget vanskelig på grund af den nikotin , men der er muligheder , hvis du er seriøs om at bryde den rygning vane , såsom tandkød eller pletter . En ryger bør tale med sin læge om muligheder , fra medicin til programmer til rådighed , der kan gøre at holde op med en smule mere tålelig og permanent .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.