isopropanol vs denatureret alkohol

Måske har du brugt denatureret alkohol og isopropanol til forskellige opgaver rundt omkring i huset . De to kemikalier er strukturelt forskellige , men de er begge kortkædede alkoholer . På grund af dette, gør både denatureret alkohol og isopropanol god opløsningsmidler, på grund af deres evne til at fordampe hurtigt og deres evne til at blande med vand . Begge kemikalier er giftige og uegnede til konsum

Alkoholer


forbindelser kaldet alkoholer indeholder alle de hydroxyl funktionelle gruppe (-OH ) bundet til et carbonatom . Den hydroxylgruppe definerer molekylet som en alkohol , mens resten af molekylet kan have nogen kemiske struktur og størrelse . Som en følge heraf er der mange forskellige alkoholer , som har de samme generelle reaktivitet , men lidt forskellige personligheder . Kemien i de fleste alkoholer giver dem mulighed for at blande med vand , og de er derfor gode opløsningsmidler.

denatureret alkohol


Den alkohol , der anvendes i denatureret alkohol er ethanol , som normalt den alkohol, vi drikker . Men for at gøre denatureret alkohol , der er giftige kemikalier såsom methanol , isopropanol eller benzin tilføjet. Ethanol har mange industrielle anvendelser , og tilføjer kemikalier , der gør det udrikkeligt vil forhindre forbrug af dette udbud . De kemikalier, der tilsættes til at denaturere alkoholen er ikke kun giftige , men også smager fejl . Nogle denatureringsmidler er ikke sikkert for hud , så vær forsigtig når du håndterer denatureret alkohol .

Isopropanol


Isopropanol også går under navnene isopropylalkohol og 2- propanol . Strukturelt er det ikke meget anderledes end ethanol , er de vigtigste alkohol , der anvendes i denatureret alkohol . Faktisk er isopropanol undertiden bruges som en denaturering agent tilføjet til ethanol . Selvom vi ikke kan drikke isopropanol , vi ofte bruger sprit på vores hud som et desinfektionsmiddel , der består af 70 procent isopropanol og 30 procent vand . Vær forsigtig , men som 100 procent isopropanol er irriterende for huden og skal skylles med vand , hvis der sker kontakt .

Bruger


denatureret alkohol er en god organisk opløsningsmiddel , og kan fjerne fedtet snavs og fedt fra nonporous overflader ( porøse overflader vil suge det op og permanent discolor ) . Det kan også bruges som brændstof til din lejr komfur , og det er en vigtig ingrediens i shellak du kan male på træ .

Isopropanol , når fortyndet til 70 procent som sprit , der bruges til at desinficere huden . På fuld styrke , bruges det i fortyndere , blæk , og produktionen af acetone . Det er også bruges som kølemiddel i øl fremstilling .

Advarsler

Begge disse kemikalier er irriterende for huden på fuld styrke , da er deres dampe . Undgå kontakt med øjnene . Må ikke indtages ene . Begge er meget brandfarlige , og isopropanol kan opløses i kulilte når i en brand .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.