oplysninger om virkningerne af UV-lys & bakterievækst

Selv om ultraviolet ( UV ) lys fra solen spiller en væsentlig rolle i vores miljø og har en positiv berører næsten alt levende , få negative konsekvenser overeksponering er veldokumenteret i den videnskabelige litteratur . Hudkræft , grå stær , tidlig aldring af huden og immunforsvaret undertrykkelse har alle været knyttet til store mængder af UV- energi . UV-lys gør sit skader på cellulært niveau , og dens ødelæggelse kan påvirke organismer så kompliceret som menneskelige væsener eller så simpelt som bakterier .

Typer af lys


Solen udsender tre typer lys : synligt lys , der er set , infrarødt lys , der føles som varme og usynligt UV- lys ( stråling ) . UV-lys findes som tre typer , som godt. UV-A energi dybt trænger huden og er den type af UV lys, der kræves for kroppens produktion af D-vitamin UV-B trænger så dybt og er ansvarlig for hudens brænding . UV-C energi er den mest skadelige af det ultraviolette lys typer . Heldigvis er det absorberes af atmosfæren , inden de når Jorden .

UV-C og Bakterier


UV -C er den type UV- lys , der eliminerer væksten af bakterier . Faktisk er UV-C ikke kun bakteriedræbende, det er bakteriedræbende og effektivt fjerner virus , parasitter og svampe i tillæg til bakterier . UV-C ødelægger patogener ( sygdomsfremkaldende organismer ) ved at deaktivere deres DNA og RNA . Som et resultat af at have deres genetiske materiale ændres , er de mikroorganismer i stand til at formere sig og forårsage sygdom . Bakteriedræbende lamper bruges af forskere til produktion og udledning af antimikrobiel UV-C energi .

Dosering


Doseringen af UV-C er målt i microWatt-sekund per kvadratcentimeter . Med andre ord afhænger dosis på magten i lyskilden ( microWatts ) , mængden af tidspunktet for eksponering ( sekunder ) og størrelsen af det område, der udsættes ( kvadratcentimeter ) . Dosis af UV-C, der kræves for at dræbe mikroorganismer effektivt varierer efter type af patogen. For eksempel , dræber en dosis af 2. 760 microWatt-sekund per kvadratcentimeter de bakterier der er ansvarlig for Legionairre 's sygdom , men en dosis på 10. 000 microWatt-sekund per kvadratcentimeter er forpligtet til at dræbe bakterier, der forårsager tuberkulose .

Programmer


UV-lys har mange programmer som et middel til at udrydde bakterievækst . Oprindeligt var dets brug begrænset til hospitaler og industrielle anlæg , der kræves sterilt udstyr og sterile arbejdsmiljøer . Dag , det tjener til at sterilisere luft , vand og overflader i en række indstillinger , herunder i hjemmet . Producenter af håndholdte UV-lys enheder hævder de produkter dræbe 99 procent af bakterier som salmonella og staphlycocci inden for et minut af eksponering .

Begrænsninger

Selvom UV-lys er et meget effektivt middel mod bakteriel vækst , den har begrænsninger . UV-C energi er ikke særlig gennemtrængende , og strålingen skal nå mikroorganismer med henblik på at dræbe dem . Derfor skal lyset holdes rene , og bakterierne skal være i et miljø , der er gennemsigtig . Forurenende stoffer såsom støv og snavs i luft eller vand forstyrre desinfektion . Også , UV-lys intensitet aftager med tiden , og derfor kræver regelmæssig overvågning . Den særlige sikkerhedsforanstaltninger , der skal træffes , når man bruger UV- lys som en metode til sterilisering er også en begrænsende faktor .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.