barn CPR & kvælning

Fordi de har mindre windpipes , kan børn let sluge små objekter eller store bidder af mad . Selv mad , der synes lille nok for dem at tygge og synke kan udgøre en kvælningsfare , så det er vigtigt , at forældre og pedeller ved , hvordan man hurtigt reagere og foretage de relevante førstehjælp til den givne situation

Tegn på bevidst Kvælning


De fleste mennesker ved, at den universelle tegn på kvælning er to hænder krydsede på halsen . Desværre har børn ikke nødvendigvis kender eller følger afslørende tegn . Yderligere tegn på kvælning omfatter ru eller støjende vejrtrækning , manglende evne til at tale eller endda sige et eneste ord , at den manglende evne inhalere nok til at gøre en kraftig hoste eller hoste på alle, og udseendet af blå negle , læber eller hud .

Kvælning Førstehjælp til et barn


Kvælning førstehjælp til et barn i alderen 1-8 er den samme som for voksne . Det første skridt er at spørge ham , om han er kvælning --- så længe han er gammel nok til at forstå . Hvis barnet kan reagere , kan fem tilbage slag være nok til at hjælpe ham fordrive objektet fra hans hals . Tilbage slag administreres med hælen af hånden til rummet mellem skulderbladene . Hvis objektet ikke høste , er de fem tilbage slag efterfulgt af fem abdominal fremstød . En pårørende administrerer abdominal fremstød ved at stå bag barnet , indpakning hendes arme omkring ham med den ene hånd i form af en knytnæve --- gemt tommelfingeren placeret lige over hans navle --- og bruge den anden hånd til at stak hende knytnæve ind i hans underliv i en opadgående retning . Så længe barnet er bevidst , er de fem -til-fem cyklus gentages .

Bevidstløshed


Hvis kvælning når det punkt , hvor et barn ikke længere kan trække vejret på alle , øjeblikkelig handling er afgørende . Hvis der er mere tilbage slag og abdominal fremstød ikke endeligt høste objekt , vil barnet miste bevidstheden . En bevidstløs barn bør lægges på ryggen , hagen vippes opad og mund åben . De pårørende skal se efter objektet i hans hals . Hvis man er synlig , skal hun udføre en finger sweep at klare det ud --- sørg for ikke at skubbe det længere ind i hans hals . Hvis objektet ikke kommer ud , eller hvis den gør , men barnet har ingen puls og ikke trækker vejret, CPR er det næste skridt .

Børne CPR


The Mayo Clinic , at en omsorgsperson begynder CPR " Hvis objektet er indgivet og [ barnet ] ikke reagerer . . . . Den [ CPR ] brystkompressioner . . . kan løsne objekt . " Barn CPR er begyndt ved at vippe hovedet tilbage , åbne munden , klemmer næsen lukket og med to vejrtrækninger . De pårørende mund skal danne en forsegling omkring barnets så hendes luften går i direkte , hvilket gør hans bryst stige . Hvis blokeringen fortsætter, kan hans bryst ikke stige . De pårørende derefter administrerer tredive hurtig brystkompressioner ved at krydse den ene hånd over den anden og skubbe hælen af bunden hånden ind i barnets brystbenet . Under CPR på en kvælning offer , er det vigtigt at re-inspicere munden i det objekt

Overvejelser

Hvis et barn er i stand til at hoste eller tale , men er stadig kvælning opfordrede ham til at hoste er vigtigt , de fleste kvælning børn er i stand til at høste objektet på egen hånd. For en omsorgsperson , der er alene med en kvælning barn , er det mere vigtigt at yde førstehjælp , før du ringer 911 . Hvis der er andre på scenen , en anden skal ringe til akut hjælp , mens støtten bliver løbende givet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.