dyreforsøg fakta

Som forbedringer i teknologi har accelereret , etik test er en af de mest omdiskuterede elementer af forskning og videnskab . Dyreforsøg, især har gået hånd i hånd med spørgsmål om , hvorvidt dyr har rettigheder . Studiet af dyr har vist, at visse arter er langt bedre i stand til at tænke og følelser end tidligere troet

Test


dyreforsøg er gjort for en bred vifte af årsager . De fleste dyr er vant til toksikologi forskning til at teste kosmetik , lægemidler, pesticider , husholdningsprodukter og mange andre stoffer . En lille procentdel anvendes til genetik , adfærdsforskning og biomedicinsk forskning . Gennembrud er testet på dyr første i spørgsmål om sikkerhed og effekt hos mennesker .

Historie


Dyreforsøg har eksisteret siden fremkomsten af forskning og videnskabelige indsats . Selv begynder i den antikke verden , dyreforsøg blev først almindelig og organiseret med fremkomsten af videnskab i renæssancen. Sådanne gennembrud i løbet af de år, med dyreforsøg omfatter demonstration af kim teori ved Louis Pasteur ved at inducere miltbrand i får i 1880'erne og isolation af insulin hos hunde , der revolutionerede behandlingen af diabetes i 1922 .

Numbers


Data er svært at komme med , men det skønnes, at mellem 50 millioner og 100 millioner hvirveldyr er anvendt til afprøvning hvert år . Dette tal er ikke medregnet det store antal af hvirvelløse dyr . Rotter, mus og andre gnavere fyldes op omkring 85 til 90 procent af alle hvirveldyr , der anvendes til forskning på grund af deres frodig natur og brugervenlighed . Ved deres omtrentlige rækkefølge efter popularitet , padder fisk , fugle , kaniner , er marsvin , kødædere , husdyr og primater også anvendes til testning . Frugtfluen Drosophila melanogaster er en populær hvirvelløse ofte anvendes til forskningsformål .

smerte og lidelse


Ifølge USDA , 57 procent af dyrene lider ingen smerter , 36 procent har deres smerter lindres ved anæstesi og 7 procent oplever smerte , fordi lindring ville kompromittere data . Men disse tal udelukke dyr, der ikke er omfattet af Animal Welfare handling som rotter og mus . Der er en masse debat om , hvorvidt den smerte et dyr oplevelser opvejer de potentielle fordele ved testning . Vigtige love, og organisationer , såsom den institutionelle Animal Care og brug Udvalg , er blevet oprettet for at løse problemerne .

Effekt

Pattedyr , især gnavere , der anvendes er for test, har til formål at kopiere vilkår der ligger tæt på mennesker på grund af deres ligheder i genetik og morfologi . I et forsøg på at modellere den virkning , at visse produkter kan have på mennesker , er kosmetisk og toksikologi test blandt de mest kontroversielle , som de indebærer udsætte dyret til irritation og smerter ofte uden bedøvelse for at hæmme den effekt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.