vandspejl vs piezometric overflade

Sondringen mellem grundvandet og piezometric , også kendt som potentiometrisk , overflade er forskellen mellem den naturligt forekommende overfladen af vand i en grundvandsmagasin og overfladen af vandet i en overvågning af godt i en begrænset grundvandsmagasin . Begge målinger er vant til at skildre genoplade og decharge satser , som er nødvendige for at beskrive mængden og kvaliteten af vandforsyningen

Du skal bruge: .
Obduktion resultater
Testresultater.
Anekdotiske data .

Grundvandsmagasin


Et grundvandsmagasin er det underjordiske beholder med vand . Det kan være begrænset eller unconfined . En unconfined grundvandsmagasin er omgivet på toppen af et meget permeabelt lag kaldes mættede zone , hvor en masse af regnvand siver gennem jorden lag , genopladning grundvandsmagasinet ved høje priser . En begrænset grundvandsmagasin , også kendt som en artesisk vand kilde , har en begrænset permeabelt lag ovenpå , måske porøse sten under den mættede jord zone , hvilket resulterede sænkes genoplade satser , men i teorien renere , filtreret mere naturligt vand .

Genoplad


Genoplad er den hastighed og mængde , hvor regnvand siver gennem mættet zoner til en grundvandsmagasin . Når genoplade sats er større end den udledning sats , vandstand stiger . Genoplade priser er nyttige oplysninger , hvis grundvandsforurening er et problem , satser anvendes til at bestemme , hvordan forurene niveauer inden for et grundvandsmagasin kan reduceres gennem fortynding . Genopladning er relateret til sæsonmæssige udsving . mere vand genoplader magasin om vinteren og foråret med mere nedbør

Decharge


Decharge afspejler mængden af vand, der forlader grundvandsmagasinet . Grundvand bidrager til overfladevand mængder og påvirkninger strømme . Siver , floder , åer og søer er normalt tilsluttet grundvandsforekomster fodre vand ind i dem . Sæsonbestemte ændringer påvirker udledningen , når varmere vejr øger evapotranspiration satser .

vandspejl


Under overfladen , mange ujævne lag af jord , sten og vand interagere med nedbør og overfladevand for at ændre grundvandet mængder . Den ujævne lag skaber underjordiske vandløb , der påvirker udledning til overfladevand og distribuere og /eller videredistribueres mineraler og forurenende stoffer. Grundvandsspejlet er overfladen , hvor vandtrykket er lig med det atmosfæriske tryk. Det er afbildet på kort som en linje på tværs af en grundvandsmagasin .

Piezometric Surface

En piezometer er et særligt værktøj , der bruges til at tage målinger i et vandførende lag . Det er nedsænket i en brønd under den mættede zone , gennem mindre porøse klipper . Mange piezometer brønde er boret i en begrænset grundvandsmagasin på bestemte steder . Den piezometric overflade vand er niveauet af vandet i et piezometric godt i et lukket grundvandsmagasin . Det er afbildet på kort som en linje mellem væggene i en brønd . Når flere piezometric overflade der foreligger målinger , kan en hydrogeologist bestemme grundvandsdannelsen, og decharge satser og vigtigst af grundvandets flow retning og priser .

Piezometric Surface kontra vandspejl

Piezometric overflader kan afvige fra de vandførende linje . Beregninger baseret på piezometric overflade niveauer i forhold til vandspejlet niveauer vise, hvordan grundvandet mængder og kvaliteter kan ændre sig. Sæsonpræget forurenende eller klima påvirkninger kan være korreleret til ændringer , der giver vigtig ressource-forvaltningen.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.