Forskellen mellem en elektron og en optisk mikroskop

Det grundlæggende formål med optiske og elektronmikroskoper er det samme : at forstørre ekstremt små genstande . På det mest simple plan , projekter et mikroskop en belysning kilden gennem en kondenserende objektivet til et prøveeksemplar. Billedet af prøven er bestået gennem en anden linse og viste

belysningskilder


Den optiske mikroskop ( OM ) er baseret på en lysstråle . Den elektronmikroskop ( EM ) bruger en elektronkanon til at producere en elektronstråle . Driftsklar tilstand bruger linser lavet af en buet gennemsigtig stof fortættes og styrke lyskilde . EM bruger elektromagneter som kondensator linse system for elektronstrålen .

resolution


I resolutionen af elektronmikroskop er langt større end den optiske mikroskop . Det optiske mikroskop kan forstørre op til 2. 000 gange . Den elektronmikroskop kan forstørre op til 2 millioner gange . Dette skyldes, optiske mikroskoper stole på lys og er begrænset af bølgelængden af synligt lys .

Typer af Mikroskoper


De to mest almindelige typer af optiske mikroskoper er sammensatte og stereoanlæg . Stereo mikroskoper tillade aa tre-dimensionelle billede af modellen ved at give hvert øje en særskilt udsigt . Disse kaldes undertiden dissekere mikroskoper . Stereo mikroskoper generelt kun forstørre 40 til 70 gange . Sammensatte mikroskoper generelt forstørre op 1. 000 gange , men giver kun en to-dimensionelle billede .

Typer af elektronmikroskoper


Der er scanning elektron mikroskoper ( SEM ) og transmissions elektron mikroskoper ( TEM ) . SEM giver en tredimensionel visning af prøvens overflade . TEM giver en to-dimensionelle billede af et tværsnit ved at bestå en elektronstråle gennem en ekstremt tynde del af prøven .

Ulemper ved elektronmikroskoper

EM'er kan ikke bruges til at se live prøver . Prøven skal være helt tørt . Prøven er også udsat for en elektronstråle med høj energi og stråling . Prøven kan ikke ses i farver . Forberedelse af prøven er langt mere kompliceret . Prøven skal være belagt med en metal såsom guld at afspejle elektroner . Den elektronmikroskop er meget dyrt og kræver omfattende uddannelse .

Fordele ved Mikroskoper

Det optiske mikroskop kan iagttage levende celler . Brugen af levende eksemplarer tillader observation af bevægelser og processer ikke er muligt med døde prøver . Det er muligt at observere farve . Det væsentligt lavere omkostninger gør brug af den optiske mikroskop praktisk i en række indstillinger , herunder uddannelse og medicin .

oplysninger fra elektronmikroskoper

elektronmikroskoper kan give kemisk sammensætning af enheder . Imaging prøve overflader er muligt . EM'er er i stand til at fremlægge oplysninger om krystalstruktur .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.