cigaretrygning & Parkinsons sygdom

Det er ikke hver dag man hører om de positive virkninger af rygning . Faktisk har de fleste mennesker aldrig hørt om nogen positive aspekter ved rygning . Fra barndommen , har folk lært, at rygning giver lungekræft , mund kræft , emfysem , kronisk obstruktiv lungesygdom og mund infektioner-og at vi bør undgå at tage det første pust , som om det var pesten . Mange vil blive chokeret over at erfare, at rygning kan have mindst ét positivt aspekt , og det er at beskytte mennesker mod Parkinsons sygdom .

Parkinsons sygdom


Parkinsons sygdom er en neurologisk sygdom er opkaldt efter London læge James Parkinson , der som den første beskrev sygdommen i 1817 . Sygdommen er forårsaget af celler, der efterhånden tabt i substantia nigra , der er i midten af hjernen . Da cellerne dør , er der et tab af hjernen kemiske dopamin , hvilket resulterer i symptomer på Parkinsons .

Symptomer


Primær motoriske symptomer på Parkinsons sygdom omfatter hvilende tremor . Med andre ord , når en person er i hvile ikke bevæger sig rundt , han har en klar tremor . Dette er kendt som bradykinesi . Patienten kan have langsomme bevægelser , eller stivhed , der er øget muskeltonus , og der er stivhed og manglende fleksibilitet i musklerne . Nogen med Parkinsons har også svækket koordination og problemer med balancen . Hun kan have dårlige arbejdsstillinger med tendensen til at læne sig frem . Sådanne patienter er trætte og miste deres automatiske bevægelser , som omfatter blinkende , smilende og svinger deres arme , når de går . Mennesker med PD har talehandicap , som omfatter , taler sagte , hurtigt , i monotone , slurring deres ord , gentage ord og tøver før du taler . I de senere stadier af sygdommen , begynder patienten at lide af demens .

Rygning og Parkinsons sygdom


Der er ingen beviser for, at ryge cigaretter kure eller på nogen måde forbedrer Parkinsons sygdom , resultaterne af en videnskabelig undersøgelse offentliggjort i marts 2010 online udgave af medicinske tidsskrift Neurology har vist, at rygning kan nedsætte en persons risiko for at udvikle sygdommen . Undersøgelsen omfattede 305. 468 personer i alderen 50 og 71 .

specifikke resultater


Langsigtede og nuværende rygere har den laveste risiko . Der er imidlertid ingen nævnt forholdet mellem rygning og PD i personer over 75 år . Den beskyttende effekt af rygning er reduceret , når folk holder op med at ryge . Resultaterne var ens for både mænd og kvinder . Tidligere rygere med flere års rygning , færre år siden at holde op , mere cigaretter om dagen, og en højere levetid mængde rygning var alle forbundet med risiko for at udvikle sygdommen .

Sådan fungerer det

Forskerne er ikke helt sikker på , hvad der gør rygning en beskyttende foranstaltning mod Parkinsons sygdom . Forskerne har ansvaret for samme Neurologi artiklen nævnt tidligere teoretisere , at noget i cigaretter-mest sandsynligt tobakken selv-beskytter mennesker . Denne teori bakkes op af det faktum, at røgfri tobak brugere også har en lavere risiko .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.