handicap -tjenester i lufthavne

Lufthavne i alle lande bør have bestemmelser for handicappede for at sikre nem og tilgængelige faciliteter er tilgængelige for alle . Sammen med udstyr og faciliteter , bør bistanden fra lufthavnens personale også blive prioriteret . Find alle vigtige faciliteter for handicappede , når du indtaster en lufthavn . Hvis det er nødvendigt , bede om hjælp, når går ind og ud af lufthavnen . Bortset fra at en handicappet passager mere komfortabel , bistand sikrer også , at andre passagerer ikke er generet

kørestol Services


kørestolsbrugere tjenester er tilgængelige på centrale steder i de fleste lufthavne . Selv kørestole er umiddelbart tilgængelige for passagererne , er det tilrådeligt at nævne behovet for kørestolsbrugere bistand efter reservere en flybillet . Dette sikrer, at lufthavnspersonalet kan deltage i handicappet passager så hurtigt som muligt . Nogle lufthavne også give elektrisk vogn tjenester til semi-ambulante passagerer , der har svært ved at gå lange afstande . Disse kan anvendes inden for lufthavnsområdet eller endda som passageren bestyrelser flyet . For ikke-ambulante passagerer , er der også bestemmelser om alternative boarding metoder , når trapper anvendes om bord på flyet .

kommunikationstjenesterne


Deaf passagerer kan forespørge om telekommunikation udstyr til døve ( TDD ) . Dette er normalt findes i nærheden af informationen . Spørg om tilgængeligheden af TDD telefoner , når reservationen at sikre, at du kan bruge en i tilfælde af en nødsituation .

Nogle lufthavne er også udstyret med Braille skiltning og information stykker til at hjælpe blinde passagerer i hele deres rejse . Vejledninger er knapper og billetter udstyret korrekt at gøre rejsen lettere . Der er dog stadig lufthavne , der ikke er fuldt udstyret med blindskrift . For eksempel , ud af tre elevatorer måske kun to kun være udstyret med blindskrift. Det er vigtigt at bede om bistand fra lufthavnens personale i tilfælde lufthavnens faciliteter ikke er fuldt udstyret til blinde .

toiletter


toiletter for handicappede er normalt rummelige unisex toiletter , som er udstyret med rækværk , så passagererne kan bruge facilitet i sig selv . Men det er stadig vigtigt at sørge for , at inden de kommer ind på toilettet , lufthavnens personale er på standby til at hjælpe i tilfælde af en nødsituation .

på flyet


Handicap -tjenester i lufthavnene normalt udvides til flyet . Mulighed for ombordstigning , forventer bistand under hele din flyrejse . Nogle flyselskaber endda give transport og overførsler fra lufthavnen til hotellet , der sikrer kvaliteten rejser for alle .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.