nusing etiske regler

Etik , generelt henviser til en række handlinger eller adfærd er fælles for en bestemt gruppe af mennesker . Den amerikanske Nurses Association ( ANA ) har formuleret en "Code of Ethics for sygeplejersker . " Hovedvægten i " Code " er af leverance af kvaliteten patientbehandlingen på en måde , der respekterer patienten og patientens familie og for at bevare den

Du skal " integritet af erhvervet . " :
Short- term test kit .
Langsigtet testkit .

Historie


Det rødder ANA " Code "er normalt spores tilbage til " Nattergalen Pledge ", skrevet i 1893 til ære for den berømte sygepleje pioner , Florence Nightingale ( 1820-1910 ) . Det blev vedtaget umiddelbart efter sygepleje skoler og var indtil for nylig , reciteret af kandidater at indgå professionelle sygepleje . ANA , og de fleste sundhedsydelser agenturer , ser dette som det første kodificerede sæt etik. Den moderne ANA " Code "blev vedtaget i 1950 , og er blevet revideret jævnligt , ifølge Lea Curtin og M. Josephine Flaherty i " Sygepleje Etik ".

funktioner


I øjeblikket er ANA " Code " har 9 artikler . Der henviser til " Nattergalen Pledge " indeholdt artikler , der vedrører personlige adfærd sygeplejerske , "kodeksen " indeholder artikler vedrørende faglige hæderlighed patienternes værdighed , engagement til patienten , patientrettigheder , optimal patientbehandling , personlig og professionel vækst , bedre sundhed miljøer , fremme af det pågældende erhverv, samarbejde imødekomme sundhedsmæssige behov , og formulere sygepleje værdier . Mariah Snyder og Michaelene MIRR i "Avanceret Practice Nursing , "forklare , at " Nattergalen Pledge " repræsenteret " normer af værdi . " Disse normer fremhævede kvaliteter sygeplejerske . Den nuværende " Code " fokuserer på højre eller forkerte handlinger , som bestemmes af hvad der er i den bedste interesse for patienten .

Funktion


Ifølge Curtin og Flaherty , "kodeksen " tjener "for at informere sygeplejerske og samfund fagets forventninger og krav i etiske spørgsmål . " "Kodeksen "og dens fortolkende erklæringer " giver en ramme " for sygeplejersken at foretage etiske beslutninger og til at varetage ansvaret for offentligheden , til andre medlemmer af sundheds- holdet , og til erhvervet . Ifølge Ruth Tappen , Sally Weiss , og Diane Whitehead i " Essentials of Nursing Leadership and Management ", den " Code " tjener til at illustrere fagets tillid og ansvar, den får af samfundet . Det fungerer også som en " mekanisme " for selvregulering indenfor professionel sygepleje

Betydning


Ifølge Snyder og MIRR , "kodeksen " er baseret på flere principper: . Autonomi , uafhængighed af aktioner , godgørenhed , forpligtelsen at hjælpe andre , mens ikke sætte sig selv i fare , Nonmaleficence , at forpligtelsen til at gøre noget ondt , sandfærdighed , sandfærdighed , Fortrolighed , respekt for patientens ret til privatlivets fred , Fidelity , overholde standarderne for erhvervet , Justice , udlevering af pleje som ressourcer ville tillader det. På grund af den grundlæggende natur af disse principper , argumentere Curtin og Flaherty , at hver sygeplejerske har en personlig forpligtelse og virksomhedernes ansvar at sikre, at kolleger overholder " Code ".

Effects

Ifølge Joyce og Henry Thompson i " Faglig etik i sygepleje , " artiklerne , eller forskrifter , for " Code " fungere som " moralsk recepter . " Den fortolkende erklæringer tjene til at forklare de etiske begrundelse for hver artikel . Curtin og Flaherty påpege , at overtrædelser af " Code " kan resultere i irettesættelse , irettesættelse, suspension eller bortvisning fra erhvervet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.