regler for paramedicinere

Paramedicinere arbejde i en tempofyldt og stressende miljø , hvor de er ansvarlige for den umiddelbare behandling af akutte patienter . Fordi paramedicinere er den første linje af sundhedsplejen for for dem, syge eller tilskadekomne , er det vigtigt , at de følger bestemte regler og bestemmelser. Disse regler beskytter ikke kun de patienter, og sørg for , at den bedste akutbehandling muligt administreres , men også beskytte de ambulancefolk , hvis noget går galt .

Følg Dokumentation protokoller


På trods af den umiddelbarhed og høj stress situationer , som paramediciner ansigt , de skal omhyggeligt holde papirarbejde for enhver nødsituation , som de reagerer på , ifølge EMS Responder hjemmeside . Disse optegnelser bruges på hospitaler til at fortsætte patientens behandling. Dokumentation er også en fordel, hvis en retssag er indgivet af en patient til at vise i detaljer behandling , der blev givet .

Beskyt dig selv


Paramedicinere skal bruge beskyttelsesudstyr en alle tidspunkter , hvor behandling af en patient . Dette omfatter hygiejniseret handsker , ansigtsmasker , og beskyttende dækket apparater som et CPR- mund-til-mund vagter . Disse poster er fastsat EMTs af deres hospital eller amt og bør anvendes i alle patientplejen sager for at sikre sikkerheden for alle involverede i en nødsituation . Sygdomme kan spredes via berøring , luften eller fra forurenet kropsvæsker , den canadiske Cenre for Arbejdsmiljø og sikkerhed hjemmeside forklarer . Det er vigtigt for paramediciner at beskytte sig selv mod infektion , så de bedre kan behandle deres patienter .

Lyt til din patient


I en nødsituation , er det nemt at tage en foreløbig vurdering af situationen og handle på dine antagelser i et forsøg på at hjælpe din patient så hurtigt som muligt . Dette kan føre til en fejlagtig diagnose , hvilket kan resultere i yderligere skade for din patient . Paramedicinere bør lytte til deres patienter , når de beskriver skader eller symptomer, for at opnå en bedre forståelse af sygdom og foretage et informeret diagnose . Selvom tiden er af afgørende betydning i en akut medicinsk situation , når man lytter opmærksomt til dine patienter , vil hjælpe med at undgå kostbare fejl .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.