Forskellen mellem en sauna & dampbad

Saunaer og dampbade har været brugt til at helbrede og den lethed i krop og sind i mere end 1000 år. Saunaer og dampbade er naturlige patentløsning , som er nemme at bruge og kan nydes med mange venner og familie

vådt eller tørt


Den største forskel mellem en sauna og dampbad er , at saunaer bruge tørre varme og dampbade anvende våd varme . Saunaen er designet til at hæve temperaturen i rummet til et godt stykke over 120 grader Fahrenheit , undertiden næsten nå op på 200 grader . De fleste mennesker ville tænke den slags varme dødelig , men på grund af tørre forhold , med omkring 10 procent fugtighed , kroppen er i stand til at svede ud vand for at køle sig selv . Dampbadet kun opvarmer rummet til omkring 100 grader , fordi det bliver tæt på 100 procent vandindhold, som forbyder de organ evnen til at køle ved fordampning .

Opvarmning


En sauna er traditionelt opvarmet ved særlige varme klipper på en varmekilde , enten brand eller en el-radiator . Klipperne udstråler varme hele rummet jævnt . Nogle sauna giver mulighed for små mængder af vand , der skal hældes over klipperne , som hurtigt øger temperaturen og hæver luftfugtigheden lidt , men den øgede fugtighed forsvinder . Dampbade er opvarmet ved at pumpe varmt vanddamp ind i stuen og lade noget frisk luft ind

Byggeri


En sauna , på grund af sin høje varme og lav luftfugtighed er traditionelt lavet af træ . Saunaer har normalt træbænke inde at sidde på , fordi træet ikke vil holde på varmen meget , hvilket forhindrer forbrændinger på brugerens hud . Dampbade , på den anden side , har oprettet, er lufttætte , og er foret på indersiden med keramiske fliser for at forhindre dampen i at flygte . Dampbade skal bygges med en skrå loft , så dampen ikke drypper på brugerens hoved .

Sauna Fordele


saunaer er angiveligt at styrke immunforsvaret , forbedre blodcirkulationen , forbedre afgiftende processer, dybt rengøre og forynge huden og til at lindre stress og spændinger . Ved at hæve kroppens temperatur , så drastisk , kan en tur i saunaen dræbe bakterier , parasitter og svampe i og på kroppen . Ved at skabe en kunstig feber , ved at øge din krops temperatur , som hvis kroppens immunforsvar øger aktivitet , du var syg . Endelig , ved svedning ud, så mange giftstoffer , kan en sauna hjælpe med at opklare og forebygge acne .

dampbad Fordele

dampbade er fantastisk til at lindre led-og muskelsmerter og spændinger . Den øgede varme i et dampbad vil også bidrage til at forbedre blodcirkulationen , og svarer til en sauna , kan skabe en kunstig feber til at øge styrken af dit immunforsvar . En stor fordel , at dampbade tilbyder at saunaer ikke er respiratoriske fordele af damp . Vejrtrækning i damp kan hjælpe med at lindre sinus problemer , astma , allergi og bronkitis .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.