historien om bisphenol A

Bisphenol A ( BPA ) er et kemisk stof i polycarbonat og epoxy plast . Den blev brugt i forbrugerprodukter for de fleste af det 20. århundrede , men undersøgelser , der begynder i midten af 1990'erne skabte tvivl om dets sikkerhed . Dette kemiske har fået skylden for en række sundheds- og udviklingsmæssige problemer . Forståelse dets historie kan hjælpe forbrugerne med at træffe kloge valg om plast , der indeholder bisphenol A.

Tidlig Historie


Bisphenol A blev først udviklet i 1891 , men så lidt brug indtil 1930'erne , da den blev brugt som et syntetisk østrogen produkt . Brug af Bisphenol A bremset med opdagelsen af DES , en mere potent kunstig østrogen , senere fandt at forårsage reproduktive kræft hos børn af mødre , der tog det . I 1940'erne og 1950'erne , opdagede forskerne , at bisphenol A , når det kombineres med gassen phosgen , medvirket til at skabe en klar , hård plast kaldet polycarbonat . Dette materiale blev anvendt i briller , sutteflasker , splintsikre lygter og mange andre applikationer .

forordning


Ifølge Environmental Working Group , fandt den første giftige stof regulering love ikke gælder for BPA , fordi det var formodede for at være sikker efter nogen evaluering , sammen med mange andre kemikalier . I 1982 fandt National Toxicology Program , at lab dyr lidt under negative virkninger på 1. 000 ppm . Dette nummer blev grundlaget for EPA 's retningslinjer for sikkerhed, i 1988 , til trods for at flere undersøgelser offentliggøres i løbet af 1980'erne opdagede problemer ved meget lavere doser .

Bekymring


I 1996 fremsatte Food and Drug Administration ( FDA ) sin første vurdering af amerikansk BPA eksponering , og bestemt eksisterende niveauer for at være sikker . Bare et år senere , dog en University of Missouri-Columbia undersøgelse viste, at lave BPA eksponering forårsaget prostata problemer . Andre problemer i forbindelse med BPA i de kommende år, der indgik tidligt i puberteten , bryst skader og adfærdsmæssige problemer . Også i 1997, opdagede FDA Bisphenol A forurening i dåse modermælkserstatning . To år senere blev den kemiske vist sig at sive ned i formel fra sutteflasker .

regeringen Evaluering


I 2003 udnævnte USA's National Institutes of Health ( NIH ) BPA at blive vurderet som en risiko for menneskers reproduktion . Dette er rapporteret i 2006, at Bisphenol A er sikker, men mange mennesker havde bekymringer over den måde, det blev udført med henvisning skævhed i rådgivningsudvalget og fejl i fortolkning . I 2007 fyrede NIH industrien entreprenøren hyret til at udføre denne evaluering over bekymringer interessekonflikt , men beholdt den rapport, udarbejdet af entreprenøren , hvilket resulterer i en vurdering, der kan indeholde fejl .

Overvejelser

På grund af bekymring over BPA 's sikkerhed , store detailkæder sådan som Wal-Mart , har frivilligt fjernet produkter, der indeholder BPA fra deres hylder . Andre lande , herunder Canada , erklærede den kemiske at være et farligt stof , og har begrænset anvendelse i forskellige produkter til spædbørn . Individuelle amerikanske stater og samfund også vedtaget love om at forbyde eller begrænse anvendelsen af dette kemiske stof , herunder Connecticut , New Yorks Suffolk County og byen Chicago .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.