hvordan er væggelus sendes ?

" God nat, sove tæt, og lad ikke væggelus bid ! " De fleste af os har hørt denne dumme lille rim som små børn, når vores forældre skjules os i natten . Forestil dig den rædsel , der kommer , når du opdager dit hjem er blevet angrebet af virkelige levende væggelus , og at når de har flyttet , er det yderst vanskeligt at få dem til at pakke sammen og forlade

Historie og geografi


Før Anden Verdenskrig , de fleste hjem behandlet væggelus på et eller andet tidspunkt . Med opfindelsen af DDT , et nu-forbudt pesticid , i 1950'erne , blev væggelus en mere sjælden begivenhed . Men nu , med den globale rejser i fremgang , og mere miljøvenlige samvittighed folk tilbageholdende med at bruge pesticider uforsigtigt , væggelus skadedyrsangreb har oplevet en genopblussen . Der er en vis stigmatisering , der følger med væggelus , men lige som med mennesker hovedlus , kan de strike anywhere , når som helst. Fra swankiest hotellet til ringeste hytte , trives væggelus . De kan sendes via bagage , kæledyr , mennesker og endda tør rengøring.

Identifikation


Væggelus er små ( omkring en femtedel af en tomme ) flad , vingeløse insekter , der lever af menneskeblod . De er mørkebrune eller mahogni , og mere rødbrun eller røde efter fodring . De er hårdføre og kan leve i op til 18 måneder uden fodring . Da de er nataktive , de er næsten umulige at finde i løbet af dagen . De gemmer sig i sprækker , i folderne af tøj , inde skuffer og billedrammer . En væggelus angreb er normalt identificeres ved rækker af små bider på huden eller udslæt , som begge kan være ledsaget af små blodpletter på sengetøj .

Effekter


Mens væggelus ikke overfører sygdomme , de efterlader små røde fordybninger , typisk i rækker , når de lever på folk . De, der er mere følsomme over for insektstik kan have mere alvorlige reaktioner . Selv væggelus ikke administrere en narkose , så deres bytte ikke føler bid, hvis der er flere bid på en nat , kan det få irriterende nok til at vække ofret fra slummer . Nogle gange kan mere end 500 bid per nat forekomme . Nok bider kan gøre offeret udvikle en jernmangel , og bliver anæmiske over tid .

Forebyggelse /Solution


Desværre er der ingen forebyggelse . Væggelus kan dukke op i ethvert sted i alle nabolag . Den første ting at gøre , er at kalde en lokal Exterminator , der er dygtig til at væggelus nedskæring . Vær forberedt på at tilbringe en god del tid og penge befri hjem af disse irriterende blodsugere . Bortset fra gentagne udryddelse omkostninger, er der også damp og tør rengøring omkostninger , samt en eventuel udskiftning af nogle møbler .

Advarsel

Hvis væggelus er mistanke om , ikke gå sove på en vens sofa ! Dette kan bare sprede væggelus angreb . Du skal dog ikke smide madrassen ud af vinduet lige nu , enten . Og hvis du er en rigtig bybo der er fortrolig med synet af madrasser , sofaer , kommoder og lignende sidder på fortovet , tænke , før du tager den med hjem at fikse op dit studio lejlighed . Du kunne være at bringe hjem en helt ny parti uønskede venner .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.