informationsteknologi og naturkatastrofer

Beskæftiger sig med katastrofer og naturkatastrofer involverer mange områder af specialisering i geologi , offentlig planlægning , beredskab og kommunikation . Informationsteknologi spiller en meget vigtig rolle i at lette katastrofehåndtering og i at tillade planlæggere og respondenter til at kommunikere og gøre deres arbejde effektivt

geografisk information. Systemer


Geografiske informationssystemer , eller GIS , omfatter enhver form for computer kortlægning og skærmen program, der kan bruges til at bygge komplekse visuelle modeller af landskaber og binde information til dem på en måde, fysisk kortene ikke kan håndtere . For eksempel bliver et kort over en bestemt by gøres på papir overfyldt og svær at læse med hver ekstra datum du bruger . GIS giver brugeren mulighed for at skifte forskellige lag i en computer skærm og overlapning forskellige oplysninger efter behov . Vandrør kan overlejres med seismiske brudlinjer at se, hvor de tungeste reparationer vil sandsynligvis være efter et jordskælv . Ud over visuelle informationer, give mulighed GIS en bruger til at binde en database af fakta , som f. eks flowet af vandrør og den forventede jorden ryster omkring en fejl . Offentlige planlæggere og geologer er ofte ansvarlige for udarbejdelsen af GIS- kort , selv om alle kan gøre brug af dem .

Internet Resources


I en tid, hvor næsten alle i USA har adgang til Internettet , etablering af informationsdatabaser og uddannelsesmæssige websites om katastrofer og naturkatastrofer har aldrig været nemmere . Federal Emergency Management Administration har omfattende ressourcer til rådighed online , herunder certificering kurser i katastrofe-relaterede områder såsom risiko afbødning og nødhjælp center protokoller .

Social Media og Smart Phones


Sociale medier websteder og mobiltelefoner i stand til at surfe på internettet har revolutioneret kommunikationen ved at give civilt beredskab til at sende oplysninger , når regelmæssige cellen net ned over 3G og 4G mobile internet netværk . Fire afdelinger og andre civilt beredskab kan sende beskeder til hinanden via trådløse netværk og udstede tekstbaserede nødsituationer oplysninger til andre disponenter med at arbejde cellulære kalder kapaciteter .

Automatiseret Cellulær Underretninger


Automatiserede indberetninger kan sendes fra en operationscenter før eller under en katastrofe at informere folk om evakuering oplysninger eller hvad man skal gøre næste i en nødsituation . Mobiltelefon indberetninger er især nyttige i store institutioner som universiteter eller virksomheder , hvor alle kan registrere et telefonnummer til at modtage indberetninger . Da celle netværk kan være nede under en katastrofe , automatiseret mobiltelefon indberetninger er generelt mere nyttige før en nødsituation , og i den senere opsving fase.

seismografer og andre sensorer

Sensorer som seismografer og streame gauges er afgørende for geologer og civilt beredskab at forudsige, hvornår en naturlig fare kan forventes at udløse en katastrofe . Når vandstanden begynder stiger hurtigt i en flod eller strøm , kan beredskabstjenesterne udstede en velinformeret oversvømmelsesvarslingssystemerne til nærliggende beboere . Ligeledes kan en seismograf , der måler rystelser , der anvendes til at angive, hvornår en vulkan er ved at blive mere aktiv ved at registrere små jordskælv . De målinger, der indsamles fra sensorer kan også anvendes af de offentlige planlæggere til at ændre katastrofe planer eller ændre en bys bygning kode for at angive usikre områder for byggeri .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.