sundhedsfaren ved sparepærer

Der har været et skub for forbrugerne at skifte fra traditionelle glødepærer til energieffektiv pærer . Kompaktlysstofrør pærer ( sparepærer ) har været det primære valg , på grund af deres lange levetid , lavt strømforbrug og betydelige energibesparelser . Men der er potentielle risici i forbindelse med visse typer af sparepærer . Emissioner fra åbne ( enkelt konvolut eller uindkapslet ) sparepærer har vist betydelige sundhedsrisici forbundet med deres anvendelse og bortskaffelse . Lukket CFL , der ligner traditionelle glødepærer , samt røret strip-belysning lysstofrør , udgør kun få sundhedsmæssige risici for hjemmet eller arbejdspladsen brug .

UV-C udstrålingsrisiko


Åbne sparepærer udsender høje niveauer af UV-C stråling , som er mere skadelig end UV -A eller UV-B stråling. Kontinuerlig eksponering for at åbne sparepærer som følge af et tæt -range opgaver eller skrivebord lysforhold kan give rødme af huden , svarende til en solskoldning . Health Protection Agency anbefaler ikke mere end en times direkte eksponering dagligt, hvis andre muligheder for et tæt -range belysning, der ikke er tilgængelige .

Skin Cancer


En lille stigning i risikoen for hudkræft kan også forekomme med eksponering for at åbne sparepærer i tæt -range opgaver eller skrivebord belysning . UV-C stråling forårsager mutationer i DNA , der kan føre til kræft . Anthony Carr , direktør for Center for Genome Skader og stabilitet ved Sussex University , advarer om, at Kompakt producerer UV-C stråling kan " selv i små mængder , forårsage DNA-skader som en bakteriedræbende lampe "til at anvendes på hospitaler dræber bakterier og vira . Forsigtighed tilrådes , når der arbejdes under åben CFL lyser, hvis andre muligheder for et tæt -range belysning er ikke tilgængelige .

Hud Irritation hos personer med autoimmune sygdomme


Open -pærer har forårsaget hudirritation hos mennesker , der lider af auto-immun sygdom lupus , hvis tilstand gør dem lysfølsomme . Risikoen for solskoldning-lignende rødme øges med udsættelse for at åbne CFL belysning . Det anbefales, at folk med en tilstand, der forårsager lysfølsomhed skifte til forskellige belysning metoder til at undgå hudirritation eller skade .

kviksølvforurening


Den amerikanske Environmental Protection Agency gjort gældende, at der ikke kviksølv frigives til miljøet, når CFL pærer ( uanset type) er intakte eller i brug . Dog skal alle Kompakt bortskaffes ordentligt i erstatning eller som følge af brud på grund af risikoen for kviksølvforurening via huden eller luftbåren smitte . Statslige eller lokale miljømæssige reguleringsorganer kan tillade bortskaffelse af brugt eller brudt sparepærer i skraldespanden . Til sikker håndtering brudt sparepærer , rådgiver EPA iført handsker , forsigtigt øse op glasskår og pulver ved hjælp af stive papir eller pap og placere resterne i et glas med en metal låg eller i en forseglet plasticpose .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.