FDA regulativer af genetisk modificerede fødevarer

Den amerikanske Food and Drug Administration , eller FDA , er en af tre styrende organer , der regulerer gensplejsede fødevarer , også kendt som genetisk modificerede ( GM ) fødevarer . De nuværende regler er i vid udstrækning et resultat af en 1986-aftalen kaldet " koordineret ramme for regulering af bioteknologi . " For det meste , behandler FDA fødevarer , der er genetisk modificeret som almindelige fødevarer

Omfanget af FDA


FDA udøver bredeste kontrol over genmodificerede fødevarer . Fødevarer og tilsætningsstoffer er de relevante kategorier , at FDA overvåger . I en 1992 beslutning , fastslog FDA , at genmodificerede fødevarer skal behandles som almindelige fødevarer og ikke betragtes som fødevaretilsætningsstoffer , de er " generelt betragtes som sikre " eller GRAS . Medmindre genmodificerede fødevarer ser bemærkelsesværdigt forskellige fra hele sin modpart , FDA kræver ingen undersøgelser eller sikkerhedsmæssige foranstaltninger, før maden er sendt til forbrugeren eller til yderligere forarbejdning. Dette kan sammenholdes med behandlingen af fødevarer, tilsætningsstoffer, der er sikkerheds- tjekket . I 202C FDA oplyst, at denne politik omfatter dyr , der er genetisk modificeret så godt.

frivillig proces


Den 1992- også skabt en proces, hvor producenten kan frivilligt give en genetisk modificerede fødevarer til FDA til høring med hensyn til sikkerhed og reguleringsspørgsmål. Igen , denne proces er adskilt fra fødevaretilsætningsstoffet proces , hvori sikkerheden test er obligatorisk og ikke frivilligt . De frivillige politik for genetisk modificerede fødevarer er bestemt til at løse sikkerhedsproblemer uden en sådan proces . Endelige ansvar for sikkerheden i fødevarer ligger i hænderne på fabrikanten .

Udenfor rækkevidde FDA


For at forstå FDA 's regler om genmodificerede fødevarer , er det vigtigt at vide, hvad FDA ikke dækker . Environmental Protection Agency , eller EPA , overvåger og kontrollerer sikkerheden for alle pesticider og fastsætter de niveauer, hvor de kan være til stede i fødevarer . Dette gælder for GM-planter , som skaber deres egne pesticid . Det amerikanske landbrugsministerium , eller USDA , overvåger feltafprøvning af afgrøder for at sikre sikkerheden på nye GM-plante stammer via sin Dyre-og Plantesundhed Inspection Service . Således ikke FDA ikke kontrollere de processer , der skaber genmodificerede fødevarer , såsom feltforsøg af nye stammer eller genmodificerede fødevarer , der indeholder sin egen pesticid . I stedet er FDA beskæftiger sig kun med det endelige produkt , såsom GM majs kerne eller sojabønner .

Etiketter


Mærkning falder ind under anvendelsesområdet for FDA tilsyn . Fabrikanterne er ikke forpligtet til at notat om produkt etiketter , hvorvidt et produkt indeholder genmodificerede fødevarer . Kun hvis genmodificerede fødevarer adskiller sig nok til, at den sædvanlige betegnelse ikke finder anvendelse, afviger i næringsindhold , afviger i brug, eller indeholder en ny allergen skal fabrikanterne til at mærke de fødevarer som sådan . FDA vil gennemgå fødevarer og deres etiketter på en frivillig basis , bør fabrikanten ønsker det.

Bekymringer

Kritikere har udtrykt bekymring for, at reguleringen af genmodificerede fødevarer er utilstrækkelig, og at koordinering mellem FDA , USDA og EPA mangler . Nogle mener, at en enkelt instans , som FDA , bør håndtere reguleringen af genmodificerede fødevarer . Derudover FDA burde genoverveje sin antagelse om, at genetisk modificerede fødevarer er GRAS og tage hensyn til , hvordan fødevarer er oprettet i stedet for det endelige produkt . Mærkning er også et problem , mange har udfordret FDA 's mærkning politik , hævder , at produkter, der indeholder genmodificerede fødevarer skal mærkes som sådanne.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.