historien om kulilte -detektor

Kulilte ( CO ) forgiftning fordringer næsten fem hundrede menneskeliv hvert år , ifølge statistikker fra Center for Disease Control . Kulilte er ofte en del af røgen produceret i hus brande , men det betyder ikke, at nogen røg alarm vil opdage det . CO kan også fremstilles ved ufuldstændig forbrænding i gasfyrede apparater , grill , ovne og motorkøretøjer, og når det ikke ledsages af røg det er umuligt at påvise ved sanserne alene . Alarmer designet til detektion af dette lugtfri , farveløs gas er let tilgængelige i dag som reaktion på at øge den offentlige bevidsthed om den fare, som den tavse dræber .

kulmine Kanariske Øer


Den tidligste form af kulilte opdagelse var fuldstændig økologisk . Arbejdere i kulminer , der kanariefugle med dem . Fordi stofskiftet af fuglen er så meget hurtigere end menneskets stofskifte , ville kanariefugle blive nødstedte i overværelse af CO-koncentrationer til lav for mennesker at lægge mærke til , så minearbejderne at flygte i tide , når de betingelser underjordiske blev usikre . Denne brug af kanariefugle som biologisk alarmer blev udbredt i slutningen af det 19. århundrede som følge af den industrielle revolution . Af 1911, gjort minedrift regler i Storbritannien obligatorisk tilstedeværelse af to fugle i hver pit . Selv om kanariefuglen i kulminen kan lyde som noget af tidligere tider har de stadig var i brug i miner i miner i Det Forenede Kongerige så sent som i 1986 .

Tidlig CO Detection


Det tidligste USA patent på en kulstof kulilte detektor blev fyldt i 1927 af CS Gordon . Hans system var ikke beregnet til brug i hjemmet . Det var en håndholdt enhed, hvor luften skulle være aktivt tvunget ind i en palladiumchlorid patron ved hjælp af en hånd-aktiveret gummi pumpe som dem, der findes i gamle parfumeflasker . Patentet nævner tidligere eksisterende , der ikke er patenteret enheder på samme måde erkendte deres begrænsede praktiske anvendelse , før Gordon , var kulilte normalt påvises ved hjælp af papirstrimler dyppet i palladiumchlorid , som var eneste effektive i et par minutter efter at være blevet fugtet . Fordi disse CO -detektorer var kun nyttigt, når nogen var aktivt at overvåge dem , de var uegnede til anvendelse i alarmer . Disse enheder blev kun benyttet af dem, der arbejder i kloakker , miner og andre højrisiko- steder med begrænset plads .

Brandalarmer


Brandalarmer er direkte forgængere af røgen alarmer , som til gengæld ville gå forud for CO alarmer . Den første elektriske brandalarm blev patenteret af Francis Robbins Upton , en medarbejder Thomas Alba Edison , i 1890 . Hans opfindelse , som andre tidlige brandalarmer , som udnyttes af afsløre høje temperaturer . En version er bygget i 1902 brugte en pat af smør til at holde to metalplader separate : når høje temperaturer skyldes , at smørret smelte , ville pladerne touch . Dette lukkede kredsløb , lyder alarmen . Men ved den tid, sagde temperatur-baserede brandalarmer ringede det var normalt for sent , og alternativer er baseret på røgdetektions blev fulgt i stedet .

Røgdetektorer


Gennembruddet er nødvendige for at skabe praktiske røgalarmer ( og , senere , CO detektorer ) fandt sted i slutningen af 1930'erne , da den schweiziske fysiker Walter Jaeger forsøgte at skabe en sensor til giftgas . I sit design , ioniseret luft ville binde sig til gasmolekyler ind i sensoren , der producerer en ændring i den elektriske strøm af en sensor og klingende en alarm . Forsøgene viste sig at være en fiasko , og når Jaeger , frustreret , tændte en røg , han mærkede måleren havde registreret en løbende drop . Hans enhed banede vejen for den moderne røgalarm og senere , når den offentlige bevidsthed forlangte det , for CO detektoren .

Moderne CO -detektorer

Det var ikke før de sidste par årtier , at offentligheden indså de risici, af kulilte : Det blev først beskrevet som en " lydløs dræber " i løbet af 1960'erne , men beskrivelsen ikke få greb med medierne og den akademiske verden indtil 90'erne . Graden af interesse for CO detektionsteknologi paralleller denne evolution. While husstand brandalarmer har været tilgængelige siden 1963, den første batteridrevne CO detektor er beregnet til privat brug kom først frem i 1993. I dag er mange røgalarmer omfatter sensorer er nødvendige for at påvise tilstedeværelsen af CO selv i mangel af røg , selv om det skal holdes for øje , at ikke alle alarmer har denne mulighed . Dag , brugen af CO -detektorer er obligatorisk i visse jurisdiktioner , og det skønnes, at lidt over 40 procent af amerikanske husstande har en .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.