hvorfor er overgangsmetaller gode katalysatorer ?

Overgangsmetaller er nogen af forskellige metalliske elementer såsom krom , jern og nikkel , der har valens elektroner i to skaller i stedet for kun én. En valenselektron refererer til en enkelt elektron , der er ansvarlig for de kemiske egenskaber af atomet . Overgangsmetaller er gode metal katalysatorer , fordi de nemt låne og tage elektroner fra andre molekyler . En katalysator er et kemisk stof , der , når de tilsættes en kemisk reaktion , påvirker ikke termodynamik af en reaktion , men øger reaktionshastigheden .

Effekt af Katalysatorer


Katalysatorer arbejde ved katalytisk veje ind i reaktionen . De øger hyppigheden af kollisioner mellem reaktanter , men ændrer ikke deres fysiske eller kemiske egenskaber . Katalysatorer påvirke reaktionshastigheden uden at påvirke termodynamik . Katalysatorer dermed at skabe et alternativ , lavere energi pathway for reaktionen kan finde sted . En katalysator påvirker overgang tilstand en reaktion ved at give transition state en lavere energi-aktivering sti .

Overgang Metals


Overgang metaller er ofte forveksles med " d-blok " metaller i det periodiske system . Selv overgangsmetaller tilhører d-blok det periodiske system af elementerne , ikke alle d-blok metaller kan kaldes overgangsmetaller . For eksempel er scandium og zink ikke overgangsmetaller, selv om de er d-blok elementer . For en d-blok element , der skal en overgang metal , skal den have en ufuldstændigt udfyldt d-orbital .

Hvorfor overgangsmetaller God Katalysatorer


Den vigtigste årsag overgangsmetaller gode katalysatorer er, at de kan låne elektroner eller trække elektroner fra reagenset, afhængigt af arten af den reaktion. Evne af overgangsmetaller at være i en lang række oxidationstrin , evnen til at udveksle mellem oxidationstrin og evnen til at danne komplekser med reagenser og være en god kilde til elektroner gøre overgangsmetaller god katalysatorer .

Overgang metaller som Elektron kun acceptere og Donor


Den scandium ion Sc3 + har ingen d-elektroner , og er ikke en overgang metal . Zink ion , Zn2 + , har en helt fyldt d-orbital og så det er ikke en overgang metal . Overgangsmetaller skal have d-elektroner til overs , og de har variable og udskiftelige oxidationstrin . Kobber er et ideelt eksempel på en overgang metal med sine variable oxidationstrin Cu2 + og Cu3 + . De ufuldstændige d-orbital tillader metal til at lette udvekslingen af elektroner . Overgangsmetaller kan både give og modtage elektroner let , og dermed gøre dem gunstige som katalysatorer . Oxidationstrin tilstand af en metal refererer til evne til metal til at danne kemiske bindinger .

aktion af Transition Metals

Overgang metaller handling ved at danne komplekser med reagenset . Hvis den transition state af reaktionen krav elektroner , underkastes overgangsmetaller i metalkomplekser oxidation eller reduktion reaktioner til at levere elektroner . Hvis der er et overskud oprustning af elektroner , kan de overgangsmetaller holde den overskydende elektron tæthed , og dermed hjælpe reaktion forekomme . Ejendommen af overgangsmetaller at være gode katalysatorer afhænger også af absorption eller adsorption egenskaber metal og overgangen metal kompleks .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.