kan hiv- testning kan kræves forud for medicinsk behandling ?

Hiv står for Human Immunodeficiency Virus . Det er den virus , der forårsager erhvervet immundefekt syndrom ( AIDS ) . Hiv smitter gennem udveksling af kropsvæsker Siden starten af epidemien , har nogle mennesker i USA gik ind obligatorisk eller obligatorisk HIV-test for alle, der ønsker sundhedspleje

Historie


aids gjorde sin første optrædener i 1981 blandt de homoseksuelle mandlige befolkning i New York og Los Angeles , men det stod hurtigt klart, at andre grupper , såsom blødere og injektion stofbrugere , blev også i fare. Nogle gik i panik sundhedspersonale nægtede at behandle mennesker i højrisikogrupper . I 1985 blev den første blodprøve for AIDS tilgængelige og mange mennesker , herunder den tidligere præsident Reagan , der var forblevet uhyggeligt tavse om epidemien i årevis , kom ud til fordel for obligatoriske test .

Fordele


Fortalere for obligatorisk testning opfattes mange fordele . Først troede de sådan afprøvning vil advare sundhedspersonale til potentielle trusler . For det andet , de håbede at undgå smittede mennesker i at sprede hiv uden at vide det til deres partnere og narkotika venner . For det tredje har de begrundet, at obligatoriske test vil give patienter med HIV at begynde at få behandling tidligere . Endelig , som flere blev kendt om hiv-smitte i graviditeten , anbefaler hævdede, at en mor, som vidste, at hun overført virusset kunne starte på medicin og mindske risikoen for overførsel til hendes barn .

Advarsel


I de første år af epidemien , og endda til en vis grad i det nye årtusinde , folk, der var hiv-positive over for forfærdelige diskrimination . Nogle var slået , mens andre blev nægtet sygesikring og sundhedspleje , og mange andre var vendt ud af deres job , hjem og familier . AIDS-aktivist grupper hævdede , at obligatoriske test ikke ville øge medfølende omsorg , det ville blot sætte et mål og holdent på ryggen af syge mennesker . Grupper som ACT-UP ( AIDS Coalition til Slip Power ) protesterede højlydt og offentligt , og langsomt folk til fordel for obligatoriske test begyndte at bakke ned .

Kompromis


I dag Centers for Disease Control ( CDC ) anbefaler kraftigt , men ikke kræver , at alle voksne underkastes regelmæssig screening for HIV og at de, der udøver høj risikoadfærd testes så ofte som en gang om året . I virkeligheden mere end halvdelen af voksne i USA som i juni 202C rapporterede aldrig har været testet for hiv .

Universal Forholdsregler

Alle sundhedspersonale forventes at beskytte sig mod truslen om HIV ved at tage universelle forholdsregler . Dette betyder, at de fungerer , som om nogen væske de kommer i kontakt med kan være smittet , så de bærer handsker , kittel og masker for at undgå hudkontakt med alle kropsvæsker . I dag er det ikke længere acceptabelt, at en sundheds arbejdstager til at nægte at yde omsorg er baseret på en persons hiv-status .

obligatoriske prøver i USA

Der er et par sjældne situationer , hvor individer er nødt til at gennemgå obligatorisk HIV-test . Blod-og organdonorer , for eksempel , skal testes , som skal aktive pligt militært personel . Nogle føderale og statslige fanger , som de er dømt for sexforbrydelser , er testet for hiv. Endelig har i nogle stater , er nyfødte med mødre med ukendt hiv- status automatisk testet , så de kan begynde medicinsk behandling med det samme . Imidlertid er den gennemsnitlige person , der søger hjælp fra sundhedssystemet ikke forpligtet til at gennemgå HIV-test forud for behandlingen .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.