livscyklus Trichinella

Trikiner er en art af orm , der inficerer visse former for kødædende dyr , herunder mennesker . Trikiner ofte inficerer tamsvin så godt. Et angreb af trikiner er kendt som Trichinellosis . Symptomerne er bl. a. diarré , opkastning , feber , hovedpine , hoste og kuldegysninger . Disse symptomer oftest begynder omkring 1 til 2 dage efter, at ormen har trængt ind i kroppen

Født


Efter parring i kroppen af Det værtsdyr , den kvindelige Trichinella føder levende orme . Disse baby orme er meget små , måler kun omkring 0,08 mm i længden . Begynder de at lede efter en værtscelle at invadere .

Larver


Den trikinlarver passere gennem værten dyrets arterier , der normalt ender i muskelvæv . I den yngste fase har trikinlarver en kropsdel, kendt som en " stilet ", som er skarp og gør det muligt at punktere værtsdyret celler og indtaste dem . De fleste af værtens celler dør som følge af dette, men det skeletmuskelceller normalt ikke dø og forblive smittede . Den trikinlarver går gennem fire stadier i omkring 30 timer inden for disse celler .

cyster


Efter den unge orme nå værtsdyret muskler , de krøller sammen til en kugle og blive hård cyster i muskelvævet . Hvis et dyr eller mennesker spiser kød, som er forurenet med disse trikiner cyster , sin mavesyre bryder den hårde ydre lag af cyster og orme dukker op i den nye vært dyrets krop .

Voksne


Voksen trikiner orme bebor den øverste del af værtens dyrets tyndtarm . Kvinde trichinella orme måler ca 3 mm i længden , mens mænd er mindre , måler ca 1,5 mm i længden .

Parringen

Ormene bliver kønsmodne efter 1 eller 2 dage efter er kommet ud af cyster . Kvinder og mænd makker i værtens krop og producerer baby Trichinella orme , der så rejser gennem værtsdyret 's blodet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.