rygning hos unge

Selv om antallet af teenagere , der ryger, har været faldende siden slutningen af 1990'erne , rygning er stadig mere populær blandt unge end blandt voksne , og mange teenagere bruger også røgfri tobak . Unge rygere er mere tilbøjelige til at blive voksne rygere , ifølge American Cancer Society . Det første skridt til bekæmpelse af rygning er at forstå det

Statistik


Ifølge en US Centers for Disease Control og Forebyggelse undersøgelse i 2007 , har halvdelen af alle gymnasieelever prøvet at ryge mindst én gang . I 2008 rapporterede en en ud af fire mindreårige over 12 år var aktuelle tobak brugere . Hver dag , over 3. 500 unge prøve deres første cigaret , og en anden 1. 100 bliver regelmæssige rygere . Af disse vil omkring en tredjedel dør af sygdomme relateret til rygning . Tre ud af fire high school rygere har sagt, at de har forsøgt at holde op og har slået fejl.

Effects


Teenagere , der ryger oplever problemer hurtigt , herunder åndenød , respiratorisk sygdom , hovedpine , hoste og overskydende slim . Rygning kan også forværre symptomer, når teenagere fange influenza eller en kold , og det kan medføre, at lungerne til at vokse dårligt , hvilket er et stort problem for teenagere , der stadig vokser og udvikler sig. Teenagere , der fortsætter med at ryge opleve endnu mere alvorlige sundhedsproblemer over tid , ligesom høretab , lungesygdomme , huller i tænderne , problemer med synet og hjertesygdomme .

Forebyggelse /Solution


Skoler i USA har forbudt rygning af personalet , til studerende og besøgende hjælpe modvirke rygning hos unge , men dette har ført til tobak initiativtagende selskaber røgfri produkter i stedet , som stadig udgør en sundhedsmæssig risiko . FDA har godkendt andre måder at stoppe med at ryge , herunder anti-depressiva , nikotin udskiftninger som tyggegummi og plastre , adfærdsterapi og medicin , der blokerer nikotin receptorer , men den amerikanske Cancer Society tyder på, at en af de bedste løsninger på Teen rygning problem er for forældre til at engagere sig og aktivt arbejder for at holde børnene fra nogensinde at starte .

Årsager


Teenagere begynder at ryge for en række årsager . Nogle undersøgelser tyder på, at de er mere tilbøjelige til at ryge , hvis deres forældre ryger , og manglende inddragelse eller støtte fra forældre kan også være medvirkende faktorer . Teenagere også begynder at ryge , fordi de har lavt selvværd eller ønsker godkendelse fra jævnaldrende . Lav socioøkonomisk status og tilgængeligheden af cigaretter kan være medvirkende faktorer.

Ulemper

Ud over sundhedsrisici , rygning skaber andre problemer hos unge . Rygning kan forårsage dårlig ånde og stinkende tøj og hår , som bidrager til problemerne med ligestillede . Det er også en dyr vane , som ryger en pakke om dagen kan koste $ 1. 000 pr år eller mere . Ifølge den amerikanske Cancer Society , kan rygning også føre til andre risikobetonet adfærd , og har været forbundet med stofbrug , drikker alkohol , risikabel seksuel aktivitet , kæmper , bære våben og andre problemer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.