sundhed på arbejdspladsen og sikkerhed for computer operatører

Sundhed og sikkerhed er en stigende bekymring i informationsalderen . Edb-operatører er udsat for farer , der kan give sundhedsmæssige problemer . Occupational Safety and Health Administration ( OSHA ) ikke har fastlagt retningslinier for computer operatørerne, men § 5 (a ) ( 1 ) i arbejdsmiljø loven hedder det, at hver arbejdsgiver skal fremlægge hvert af sine ansatte beskæftigelse og et tjenestested , som er fri anerkendt årsag til fare, kan forårsage dødsfald eller alvorlig fysisk skade på sine ansatte . OSHA støtter bestræbelserne på at forbedre arbejdsmiljøer af edb- operatører i hele arbejdsstyrken .

Computer Operations


Diverse erhverv inkluderer brugen af en computer . Mens nogle job suppleant opgaver , som indebærer at arbejde ved en computer og udføre fysiske opgaver , er nogle jobbeskrivelser specifikke til at sidde ved en computer arbejdsstation for længere tid at udføre gentagne job opgaver . Opsætningen af din computer arbejdsstation kan have en betydelig indvirkning på dit helbred og sikkerhed. Som en computer operatør , kan du blive udsat for forstyrrelser i bevægeapparatet og synsproblemer .

muskel-og skeletbesvær


Udførelse af gentagne opgaver over tid kan resultere i ubehag i dine fingre , hænder , arme , skuldre , ryg og ben . Prikken, følelsesløshed , smerte eller dårligt blodomløb kan være tegn på belastningsskader ( RSI ) . RSI er en muskel sygdom som følge af skader såsom senebetændelse og karpaltunnelsyndrom ( CTS ) . Senebetændelse , betændelse i senerne i hele hænder , arme og skuldre , er almindeligt opleves af computer operatører . CTS resultater fra tryk på nerverne i hænder og håndled forårsager brændende smerte og svaghed .

Computer Vision Syndrome


Computer Vision Syndrome ( CVS ) kan skyldes gentagelser øjenbevægelser , som kan forårsage tørre øjne , hovedpine og visuel træthed . Andre faktorer ved fastlæggelsen af CVS omfatter dæmpet belysning , dårlig billedkvalitet og blænding . Ifølge den amerikanske optometric Association ( AOA ) , viser undersøgelser af computer arbejdstagere, øjen-og synsproblemer er de hyppigst rapporterede sundhedsrelaterede problemer almindeligt forekommende i 70 procent til 75 procent af edb- arbejdstagere.

Ergonomi


Ergonomi er den anvendte praksis for at mindske stress og øge produktiviteten i et arbejdsmiljø . For edb-operatører , er målet at placere din arbejdsstation udstyr til dine behov for en komfortabel og gem arbejdsstation område . Konstant på udkig ned på din skærm som dine fødder svinge fra din stol , kan forårsage betydelige pres på dine øjne , nakke , skuldre og ryg . God ergonomisk praksis er vigtige for edb-operatører til at forblive produktiv og sund .

forebyggelse

Flere faktorer skal tages i betragtning ved at arrangere en computer arbejdsstation for at undgå mulige eksponering for belastningsskader og computer vision syndrom . Dit hoved , håndled og arme skal være lige og parallelt med gulvet . Albuerne bør ligge tæt til kroppen bøjning mellem 90 og 120 grader med fødderne fladt på gulvet eller støttes af en fodstøtte . Din ryg bør støttes med passende lændestøtte . Motion dine øjne ved at rulle , blinkende og periodisk koncentrere dem om langt væk objekter for et par sekunder . Holde pauser for at strække og flytte rundt for at opretholde en god cirkulation og slappe af dine muskler .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.