hvad er klorfrit blegemiddel ?

Det er almindeligt kendt, at blegemiddel fjerner farve . Vi blegemiddel vores hår, tænder , hud , negle og mad . Vi bruger blegemiddel for at fjerne farvede pletter fra tøj . Når vi tænker på blegemiddel , er vi tilbøjelige til at tænke på klor . Men der er klorfrit bleger også , som omfatter citronsaft , ultraviolet lys og hydrogenperoxid . Det er sidstnævnte , der er den største aktive ingrediens i ikke-klor bleger bruges til at fjerne pletter fra tøj

Pletter


Pletter vises farvede fordi de indeholder chromophores , en gruppe af kemikalier der er ansvarlig for at absorbere bølgelængder af synligt lys . De forskellige farver af spektret har forskellige bølgelængder . Bølgelængden absorberet af chromophores dikterer farve pletten . For eksempel har synligt rødt lys en bølgelængde på 650 nanometer . Følgelig chromophores af en ketchup plet absorbere , at bølgelængden af synligt lys og pletten er rødt . Den chromophores af en sennep plet absorbere lys med en bølgelængde på 570 nanometer , så pletten vises gule .

Oxiderende Blegemidler


Ligesom klor blegemiddel , er klor-frit blegemiddel oxiderende blegemiddel . Oxiderende blegemiddel arbejde ved at forstyrre de kemiske bindinger i chromophorgruppe . I nogle tilfælde er de chromophores ødelagt helt . Derfor er de ikke længere er til rådighed til at absorbere synligt lys . I andre tilfælde er de chromophores forkortes og selv om de fortsætter med at absorbere bølgelængder af lys , er den absorberede bølgelængder for kort til at være synlige for det menneskelige øje . I begge tilfælde er pletten ikke længere synlig .

Oxygen Blegemidler


Klorfri plejemidler kaldes ilt blegemidler . Hydrogenperoxid er det aktive indholdsstof i disse blegemidler og være til stede enten direkte eller indirekte . Med andre ord indeholder nogle mærker af ikke-klor blegemiddel hydrogenperoxid . Andre kan indeholde natrium percarbonat , natrium peroxid eller natriumperborat , som alle reagerer med vand til at producere hydrogenperoxid . I sidste ende tilføje alle de produkter hydrogenperoxid til vasketøj med henblik på at fjerne pletter .

Fordele


Klorfri blegemiddel byder på mange fordele i forhold til klor blegemiddel , det vigtigste er, at det er miljøvenligt . I modsætning til klor blegemiddel , er det ikke giftigt for dyr , planter eller mennesker og betragtes som en " grøn " produkt . Oxygen bleger er også mindre barske end klor blegemiddel. De vil ikke ødelægge stoffet fibre , hvis ikke fortyndes tilstrækkeligt og anses for at være farve-safe , fordi de er i stand til at oxidere chromophores af mange almindelige pletter uden at det påvirker de farvede farvestoffer almindeligvis anvendes i tekstiler .

Ulemper

Klorfri blegemiddel kan koste mere end standard klor blegemiddel. I pulverform form af ilt blegemidler tager længere tid at opløse i vand , og selvom effektive , de tager længere tid at arbejde end klor blegemiddel. Ilt bleger anbefales ikke til visse typer af stof som silke eller uld . Som et resultat , bør en rensning produkt altid først skal afprøves på et mindre synligt område af stoffet , der hvidvaskes . Oxidationsmidler, herunder både klor og klor-fri blegemiddel , er uden virkning mod blodpletter , da den kemiske er ansvarlig for blodets farve , hæmoglobin , ikke nedbrydes ved oxidation .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.