hvad er vold på arbejdspladsen ?

Vold på arbejdspladsen er et alvorligt problem i USA og i hele verden . Visse tendenser-såsom øget langtidsledighed , fyringer , og fjernelse af personalegoder som mange virksomheder flytter arbejdere til " entreprenør "-status-kan tjene som udløser for yderligere tilfælde af trusler og vold i fremtiden . At skabe et sikkert arbejdsmiljø , bør arbejdsgiverne udvikle uddannelsen og politikker om sikkerhed . Samt , bør alle individer gøre en indsats for at være bevidste om deres omgivelser og ser ud for deres personlige sikkerhed .

vold på arbejdspladsen Defineret


Ifølge Occupational Safety and Health Administration ( OSHA ) , vold på arbejdspladsen i sin mest ekstreme form , drab , "er det fjerde hyppigste årsag til dødelig arbejdsulykke i USA . " Men overraskende dette faktum er , vold på arbejdspladsen er et alvorligt problem på alle niveauer . OSHA beskriver videre vold på arbejdspladsen som " vold eller trusler om vold mod arbejdere ", som kan opstå på en arbejdsplads eller væk fra en arbejdsplads . Vold omfatter trusler , verbal misbrug , fysisk mishandling og drab .

Årsager og påvirket Grupper


vold på arbejdspladsen kan finde sted mellem kolleger , medarbejdere og ledere , besøgende til arbejdspladsen , kunder og endda fremmede . Mange faktorer kan forårsage vold på arbejdspladsen , herunder stressfaktorer fra uden for arbejdspladsen som " gadeoptøjer " og hjemlige spørgsmål . Arbejde understreger-såsom lønnedgang , degraderinger eller dårlig behandling , kan også forårsage vold på arbejdspladsen . Ingen er immun over for truslen om vold , men OSHA gør opmærksom på , at nogle grupper af individer har større risiko . Disse omfatter medarbejdere, der udveksler penge med offentligheden, arbejde alene eller i små grupper , arbejde sent om natten , arbejder i områder med høj kriminalitet eller har brug for at indtaste den enkeltes hjem som en del af deres job .

Forebyggelse


Til bidrage til at forhindre vold på arbejdspladsen , OSHA anbefaler en nul- tolerance politik for arbejdsgiverne . Kvæle enhver lille spørgsmål i opløbet kan forebygge større problemer . Samt , bør arbejdsgiverne tilbyde uddannelse inden for sikkerhed til ansatte og sikre arbejdspladsen . Værktøjer såsom overvågningsudstyr , drop bankbokse for arbejdere, der håndterer store mængder kontanter og mobiltelefoner for personalet at besøge klienten hjem kan også øge sikkerheden . Politikker og procedurer , såsom en " buddy "for at låse op om natten og gå til parkeringspladser kan også forhindre angreb baseret på sårbarheder . Pre-beskæftigelsen screening , konfliktløsning processer og identifikation og udryddelse af enhver form for arbejde politikker , som forvolder unødig stress på arbejdskraft kan også hjælpe med at skabe et sikkert arbejdsmiljø .

Personlig sikkerhed


Enkeltpersoner kan hjælpe med at beskytte sig selv ved at forblive opmærksomme på deres indstillinger på alle tidspunkter. At lære at genkende , diffus og undgå potentielle konflikter kan styrke den personlige sikkerhed . Så godt, er det vigtigt at overvinde enhver tøven og rapportere eventuelle problemer, som ledelsen eller sikkerhed . Privatpersoner bør undgå at rejse alene, når det er muligt og gennemføre et minimum af kontanter , værdigenstande eller pakningerne i offentlige områder .

Program Udvikling

OSHA tilskynder virksomhederne til at udvikle vold på arbejdspladsen forebyggelsesprogrammer, som bidrage til at sikre , at medarbejderne er uddannet på , hvad der udgør vold , hvordan man reagerer på vold , og at en organisation samlet kan spotte potentielle forløbere for vold tidligt . Besøg OSHA's websted for yderligere oplysninger . Så godt, har det amerikanske landbrugsministerium offentliggjorde sin vold på arbejdspladsen forebyggelse og indsatsprogram online , hvilket giver en solid eksempel .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.