hvordan er en Secchi disk anvendes til at overvåge vandkvaliteten ?

En Secchi disk er et værktøj til at kvantificere vandets klarhed , en kritisk indikator for vandkvaliteten . Det er hverken et sofistikeret værktøj til at lave eller en kompliceret værktøj til at bruge . Single observationer kan give hurtig snapshots af vandkvalitet , påløbne data giver solid information om den langsigtede sundhed oceaner og søer . Modificeret Secchi diske kan give oplysninger om floder og vandløb

Sikke en Secchi Disk er


En sigtedybder ligner en hvid og sort plade med et reb gennem midten . Rebet har mærker med endnu metriske intervaller . Pladen er langsomt sænkes , og rebet bruges til at måle dybden af pladen . Den kritiske stykke af oplysninger til indsamler, er rebet målingen , når pladen er ikke længere synlig . Jo dybere pladen , jo bedre vandets klarhed .Synlighed gennem vand er begrænset af koncentrationen af partikler i vandet . En Secchi disk er mest effektive i dyb vandområder , såsom oceaner og søer . En modificeret Secchi disk bruges til at måle turbiditet i floder og vandløb .For strømmende vandløb , såsom floder , er vand opsamles og derefter langsomt tilsættes monteret en rør med en Secchi disk på bunden . Røret er markeret med endnu intervaller kaldet Jackson Turbiditet Units ( JTU ) . Brugeren tilføjer vand til glasset , mens du ser til det tidspunkt, hvor disken er ikke længere synlig . Jo større mængde vand nødvendigt at tilsløre disken , jo mindre uklare vand .

Brug Secchi diske i søer og have


Måling gennemsigtigheden af vand er vigtig , fordi det er indikerer hvor dybt sollys kan trænge ind i vandet. Absorberet sollys har betydning for vandets temperatur og kemi , og livet i vandet .Jo dybere vandets klarhed , er jo mere lys reflekteres fra vandets overflade . De lavvandede vandet klarhed , er jo mere lys absorberes af partikler . Absorberede lys betyder varmere vand . Temperaturen i vandet påvirker ilt niveauer.

Brug Secchi diske i floder og vandløb


I strømmende floder og vandløb , modificeret Secchi diske bruges til at måle turbiditet . Turbiditet er et andet ord for den uklarhed af vandet . Jo større uklarhed , er de flere partikler suspenderet i vandet.Alt, hvad der vasker ind i åen og får foretaget sammen med strømmen ( i stedet for binding med vand ) betragtes som en suspenderet fast stof. Dette omfatter jord fra åen brederosion og fecal spørgsmål fra husdyr , kæledyr og vilde dyr .

Anvendelse af Data for hurtig information


Uklar vand er en stærk indikator for bakterier , såsom fækal coliforme og E. coli . En praktisk tommelfingerregel er at holde sig væk fra strømmende , uklare vand . Det kan indikere en stærk nok vandføring til at forhindre faste stoffer fra at sætte sig ud , hvilket også indikerer en vandføring stærk nok til at vaske tungere forurenende stoffer i åen.I en sø situation , lavt vand klarhed , især i varmt vejr , er egnede til forudsigelse af algeforekomster og fiskedød , samt re-suspension af tungmetaller , som kan have skyllet i søen . Viden om dette er nyttigt for optimal behandling af drikkevand og behagelig rekreation .i Ocean situationer , kan vand gennemsigtighed blive brugt til at måle nærhed af store flydende organer forurenende stoffer , såsom råolie .

Anvendelse af Data til bestemmelse af vandkvaliteten Trends

Single point observation er af minimal værdi uden for rammerne af , hvad der er sæsonkorrigeret og geologisk passende . Det tager mange punkter for observation , eller data , til fuldt ud at forstå de langsigtede tendenser .afvandingsområder har en naturlig sats på sediment overførsel fra opstrøms til nedstrøms . Ændringer i vandskellet , såsom fjernelse af skovområder og byggeri parkeringspladser , dramatisk accelerere overførsel . Vand bevæger sig hurtigere , opbygger en større hastighed og mødes med langt mindre bunddække modstand . Ved at spore uklarhed i floder og vandløb og vandets klarhed i søerne og oceaner , kan vi måle effekten af ændret arealudnyttelse og teoretisk justere udvikling praksis .Uklarhed overspænding i sidste ende stilne og sediment afregner ud , tilsanding stream bunde , tilstopning delikat gæller , og kvælning æg . Tilsiltning er en alvorlig trussel mod vores akvatiske ressourcer .Tracking vand gennemsigtighed i verdenshavene kan sikre oprydning indsatsen er effektiv .

Overvågning i 2010 Mexicanske Golf Oprydning

Secchi diske er meget effektive , enkle værktøjer , der let kan opnås , og sættes ind. Det gør dem ideelle til hurtig , øjenvidne observationer af vand gennemsigtighed ændringer efter 2010- Mexicanske Golf oliekatastrofe . Enkeltpersoner kan samle deres egne oplysninger om de steder mest relevante for deres dag- til-dag liv og kan dokumentere ændringer over tid .

Hvor får man en Secchi Disk

Biologiske forsyningsselskaber , såsom skovbrug Leverandører , Carolina og Lamotte sælge Secchi diske . Priserne spænder fra $ 30 studerende diske til $ 60 professionel kvalitet diske . Vær meget opmærksom på hvor lang tid rebet er , og hvor godt byggematerialer matcher dine behov.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.