mikrobiologisk analyse af vand

Vand er en grundlæggende del af livet på Jorden . Selv ser ud til at være klar , det typisk indeholder mikroorganismer , der kan være harmløs eller sundhedsskadelige og varierer mellem ferskvand , saltvand og drikkevand .mikrobiologisk analyse af vand er afgørende for globale bekymring over rent drikkevand . Mikroorganismer er knyttet til de globale pandemier og død for millioner verden over , især blandt børn og ældre

Historie


Mens tanken om, at vandet kan indeholde små , kan usynlige organismer spores tilbage til græsk-romersk tid , det var Robert Hooks bog Micrographia , offentliggjort i 1665, hvor spidsen af formelle videnskab mikrobiologi . Hook havde gjort væsentlige bidrag til udviklingen af stoffet mikroskop , og et par år senere , ville Antony van Leeuwenhoek blive verdens første mikrobiolog , da han beskrev protister i vand for første gang i historien . Feltet har siden blev en stor del af biologi og har udvidet vores forståelse af livet evolution , vektorer og forbedringer i sanitet .

Ferskvands


Ferskvand er fyldt med en købmand-liste af mikroorganismer . Disse omfatter alger , bakterier , mikrober såsom cyanobakterier ( som omdanner solenergi til brugbar energi til deres egne behov , ) protozoer og hjuldyr . Mange af disse findes også i saltvand .Ferskvand mikroorganismer varierer fra vanddybde . Den littorale zone ( lavt vand ) indeholder fotosyntetiske alger og mange bakterier afhængig af nem adgang til sollys . Dybere vand diffunderer både sollys og iltkoncentrationen , og derfor forskellige mikroorganismer er fundet , herunder svovl -og methan bakterier .

Saltvand


Saltvand er dødbringende for mange skabninger findes i ferskvand . Der findes halophilic organismer, der kræver salt , og Archaebacteria ( en af de ældste opdagede mikroorganismer ) er meget dominerende i havvand .Foruden plankton og almindelige alger , "røde alger " er en saltvands mikroorganisme , der kan omdanne vand rødt i høje koncentrationer , suger ilt fra vandet og præsenterer en fare for fisk og mennesker .

Drikkevand


I udviklede nationer , er drikkevand typisk behandlet med kemikalier at dræbe skadelige mikroorganismer . På offentlige steder , er klor anvendes til at dræbe E. coli , for eksempel , selv om filtre bruges også til at adskille mange ( men ikke alle ) mikroorganismer .I mange tredje verdens lande, betyder dårlig vandfiltrering udbredt sygdom . Bakterier , der forårsager alvorlig diarré , feber , polio , tyfus , kolera , salmonellose og andre lidelser koste millioner af dødsfald årligt . Mange af disse organismer kommer fra afføring , som bliver en del af den lokale vandforsyning og er ikke filtreret eller kemisk behandlet .

Overvejelser

Den mikrobiologiske analyse af vand er kernen i Environmental Protection Agency ( EPA ) standarder for sikker , rent vand . Disse standarder angiver , at der ikke kan være mere end en enkelt positiv prøve i 40 prøver hver måned, og der kan ikke fækal mikroorganismer ( som f. eks coliforme bakterier. )karakter af offentlige svømmebassiner ( dvs. holde flere menneskelige organer , som selv er fyldt med bakterier ) udelukker anvendelsen af de samme standarder, der anvendes til drikkevand . Høje niveauer af klor derfor bruges til at forhindre mikroorganismer i at vinde fodfæste .

Regelmæssige undersøgelser anvendes til at overvåge disse livsformer , især dem , der forårsager sygdommen .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.