patogener og deres indvirkning på økosystemet

På trods af fælles tro , patogener , mikroskopiske organismer, der forårsager sygdommen , er en væsentlig del af økosystemet . De får et dårligt ry , hovedsageligt fordi de ubønhørligt dræbe andre organismer . Mens patogener kan være farligt , hvis ikke kontrolleres , har de også stor gavn af et økosystem , som ikke bør overses

Patogener


Patogener er sygdomsfremkaldende mikroorganismer . Patogener findes som virus , bakterier , protozoer , svampe , og visse typer af mikroskopiske orme . Alt fra en almindelig forkølelse til den dødelige Ebola -virus er forårsaget af et patogen . Visse patogener som bakterier og svampe kan bekæmpes med medicin . Dog kan virus sygdomme såsom kopper kun forebygges med en vaccine . Patogener berører en række større organismer , herunder mennesker , andre dyr , træer og planter .

Ecosystem


Et økosystem er en kompleks blanding af forbindelser organismens leve sammen i et miljø . Økosystemer kan findes i alle klimaer , herunder skove , ørkener og regnskove . Størrelsen af et økosystem kan variere fra et lille område til millioner af kvadratiske acres . Organismer, der lever i et økosystem er afhængige af hinanden for at overleve . En bæredygtig økosystem er en , der betragtes som raske , hvilket betyder, at fødekæden og befolkninger er afbalancerede .

Svækkelse Populationer og Patogener


Patogener eksistere som en del af et økosystem . Hvis patogener bliver for stærk, kan de svække en hel befolkning . Et eksempel på et dyr patogen , der kunne influere negativt en økosystem aviær influenza . Dødeligheden for aviær influenza er høj-det dræber omkring 95 procent af de smittede . Et udbrud i 1983 og 1984 i det nordøstlige USA oplevede tab på 17 mio domesticerede fugle . Et udbrud af denne størrelse har potentialet til at ødelægge hele fjerkræ .

Afvejning Populationer


Patogener inficere og dræbe andre organismer i økosystemet hver dag . Dette anses for naturlig , og det kan holde en befolkning under kontrol . Hvis en art bliver for dominerende i et økosystem , kan det gøre økosystemet uholdbar . Når dette sker , konkurrence til fødevarer og leverum mellem rivaliserende arter ikke længere eksisterer . Et arter vil have fuldstændig dominans over den anden . Den tabende arter kan blive truet eller endnu værre , uddød . Ved at påvirke alle arter , inficerer patogener og dræbe lokale arter på en lige kurs og bevare konkurrencen .

Ændring relationer

Patogener kan også ændre relationerne organismer har med hinanden . Når en art er inficeret med en patogen udbrud , de arter , der lever af den påvirkes også, fordi det er ved at miste sin føde kilde . Udover påvirker fodring , kan mutualistisk relationer blive belastet . En mutualistisk forhold er et , der gavner begge arter . Et eksempel på en mutualistisk forhold er den røde faktureret oxpecker og flodhest . Denne type fugl vil indgå på tæger på den flodhest . Fuglen fordele ved at være i stand til foder , mens flodhest fordelene ved at være befriet fra skadedyr . En stor tab af en art til en patogenet kan fuldstændig ændre , og endog ødelægge denne type forhold .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.