sundheds-og miljømæssige effekter af luftforurening i detaljer

Ifølge Miljøstyrelsen er de føderale, statslige og lokale regeringer i øjeblikket forsøger at reducere niveauet af 188 stoffer i øjeblikket i miljøet . Disse giftstoffer kommer ofte fra menneskeskabte kilder som biler , fabrikker og opløsningsmidler . Det er dokumenteret , at disse toksiner kan forårsage både miljømæssige og sundhedsmæssige problemer .

Acid Rain


Syreregn er en stor miljømæssig konsekvens af luftforurening . Når svovloxider og nitrogenoxider er frigivet i atmosfæren fra afbrænding af fossile brændstoffer , de kommer tilbage til jorden som regn , sne , tåge og gas . Denne syre regn kan ske hundredvis af miles og det kan skade jorden , vandområder , træer og dyreliv . Nogle planter og dyr fungerer ikke godt i et surt miljø . Et surt miljø, kan også skade statuer , skulpturer og bygninger .

Ozone Depletion


Ozon er en luftart , som kan findes i Jordens øvre atmosfære ( stratosfæren ) og på jordoverfladen . Ozon virker som et beskyttende lag mod skadelig ultraviolet stråling fra solen. Da luftforurening er overgået til atmosfæren i form af hyrochlorofluorocarbons , haloner og chlorfluorcarboner , er dette ozon nedbrydes . Efterhånden som flere ultraviolet stråling kommer igennem , kan følsomme afgrøder som sojabønner blive beskadiget , og det samlede udbytte af afgrøderne kan reduceres . Mindre ozon kan også betyde , at der er flere tilfælde af grå stær , hudkræft og nedsat immunforsvar på grund af mindre beskyttelse mod solen.

Short-Term Effects


Når et menneske er udsat for luftforurening der er flere på kort sigt , der kan forekomme . Dette kan omfatte irritation af hals, øjne og næse . Infektioner kan forekomme i det øverste luftveje område som bronkitis og lungebetændelse . Luftforurening kan forværre vilkårene for personer med emfysem og astma . Allergiske reaktioner , kvalme og hovedpine er også muligt som et resultat .

Long-Term Effects


Der er mange forskellige potentielle langsigtede sundhedsmæssige effekter af luftforurening på den menneskelige krop . Giftige luftforurenende stoffer kan øge en persons chance for at få kræft . Helbredseffekter som hjertesygdomme , reproduktive problemer , kroniske luftvejslidelser og skader på organer som lever, kan nerver , nyrer og hjerne forekomme . Disse effekter er særligt udtalt i børn i voksealderen , der er udsat for forurening i hele deres udvikling. De ældre kan også have en øget følsomhed over for medicinske tilstande som følge af forurening .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.