virkningen af desinfektionsmidler på bakteriel vækst

Bakterier er encellede mikroorganismer , der kan findes overalt . De findes i luften , jorden og vandet og kan findes på planter , dyr og mennesker . Ikke alle bakterier er skadelige . Faktisk , ifølge Mayo Clinic kun omkring en procent af de forskellige typer af bakterier forårsager sygdom . Desinfektion er en proces , der anvendes til at dræbe eller begrænse væksten af bakterier og er nødvendigt for at forhindre spredning af sygdommen

Bakteriedræbende vs bakteriostatisk


desinfektionsmidler kan enten være baktericid eller bakteriostatisk. Dem, der er baktericide virkning væksten af bakterier ved at dræbe dem . Derfor er bakteriedræbende desinfektionsmidler anvendes med henblik på sterilisation . Opvarmning er den mest udbredte metode til sterilisering . Ikke alle desinfektionsmidler besidder evnen til at sterilisere . Bakteriostatisk desinfektionsmidler er dem , der ikke dræber bakterier , men i stedet begrænser deres vækst til et nummer, som er utilstrækkeligt til at forårsage sygdom . Nogle desinfektionsmidler kan være bakteriedræbende ved høje koncentrationer , men bakteriostatisk ved lavere koncentrationer .

Fysisk vs. Chemical


Fordi desinfektionsmidler er alt for barsk for brug af levende væv , som menneskelige hud , er deres brug begrænset til at kontrollere væksten af bakterier på ikke-levende overflader . Desinfektionsmidler kan enten være fysiske eller kemiske . Ultraviolet lys og varme er eksempler på fysisk desinfektionsmidler. Kemisk desinfektion , som navnet antyder , beskæftiger brug af kemikalier for at dræbe eller begrænse væksten af bakterier . En række kemikalier er til rådighed til brug som desinfektionsmidler .

Fysisk Desinfektionsmiddel Effects


Fysisk desinfektionsmidler omfatter ultraviolet stråling , udtørring og varme . Ultraviolette stråler , som dem, der udsendes af solen , effekten bakterievækst ved at ændre bakterier DNA i det omfang , at de mikroorganismer er i stand til at formere sig. Udtørring er synonymt med tørring . Alle bakterier brug for fugtighed for at overleve . Fjernelse af fugt forårsager bakterier til at visne op og dø . Heat er en værdifuld , let tilgængelig og billig fysisk desinfektionsmiddel , der dræber bakterier . Kogning, brændende , tørre varme og damp er måder , hvorpå varme bruges til at desinficere .

Kemisk Desinfektionsmiddel Effects


Kemiske desinfektionsmidler påvirker bakterievækst ved at angribe forskellige cellulære komponenter, der kræves af organismen til at overleve og formere sig . De fleste kemiske antibakterielle midler virker ved denaturering proteiner ( ændre deres kemiske struktur ) eller forstyrre cellemembraner af bakterieceller . Kemikalier, der anvendes som desinfektionsmidler, kan være gasser eller løsninger . Almindelige kemiske desinfektionsmidler indeholde halogener som klor og jod , alkohol , phenoler (som findes i husstanden desinfektionsmiddel sprays ) og oxydanter , såsom hydrogenperoxid og ozon .

Faktorer, der påvirker Effects

En lang række faktorer har indflydelse et desinfektionsmiddel effekt på bakteriel vækst . En faktor er den type bakterier til stede. Nogle bakterier , som dem , der forårsager tuberkulose , er vanskeligere at hæmme end andre . Tiden er en anden overvejelse , når du bruger desinfektionsmidler. Nogle desinfektionsmidler har evnen til at dræbe mikroorganismer hurtigt , mens andre kræver mere tid til at handle . De fysiske egenskaber af objektet , der desinficeres er væsentlige, så godt. For eksempel er brugen af ultraviolet lys som en desinficerende begrænset til glatte overflader , fordi strålerne ikke er i stand til effektivt at trænge igennem dem, der er porøse .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.