ethylen vs propylenglycol

Ethylen og propylen glycol er to former for frostvæske tilsætningsstoffer. De er almindeligt forekommende i bil og lastbil kølervæske systemer . Ethylenglycol har en høj grad af akut toksicitet ved oral indtagelse. På grund af sin sygdom effekter i lave doser , er det ikke bruges omkring tilberedning af fødevarer eller i nærheden af vandforsyninger . Propylenglycol har en meget lav toksicitet niveau , så lav, at den amerikanske Food and Drug Administration har klassificeret det som et tilsætningsstof " generelt anerkendt som sikre "til brug i fødevarer

Bruger


Ud over at bruge som en frostvæske og kølevæske i vandkølede motorer , både ethylenglycol og propylenglycol anvendes som afisning agenter for baner og fly . Mest ethylenglycol er blandet med andre ingredienser til fremstilling af polyester harpiks , fibre og film , mens frostvæske tegner sig for omkring 25 procent af dets anvendelse . Propylenglycol bruges også til fremstilling af polyester forbindelser , samt en frostvæske , hvor udsivning kan kontakte fødevarer . Farmaceutiske , kosmetiske og fødevarevirksomheder bruge propylenglykol til at absorbere vand og opretholde fugtigheden i visse produkter. Det er også anvendes til at producere kunstig røg eller tåge brandmand uddannelse og teater produktioner .

Egenskaber


Når de bruges i frostvæske , er ethylen glycol farvestrålende og smager sødt . Propylenglycol er beskrevet af Center for Disease Control som en " klar , farveløs , let sirupsagtig væske ved stuetemperatur ", som er næsten uden lugt og smag .

Animal Indtagelse


Ifølge Veterinær supportmedarbejdere Network ( VSPN ) , propylenglycol er " den vigtigste ingrediens i ' sikker ' former for motor frostvæske /kølemidler . " Det er omkring tre gange mindre giftig for hunde end ethylenglycol , med katte er mere følsomme over for det end hunde. VSPN kalder ethylenglycol "den mest farlige form for frostvæske . " Ethylenglycol danner krystaller i nyrerne , som kan føre til nedsat svigt .

Fordele


Når de bruges i frostvæske , ethylenglycol har visse karakteristika, der er overlegen i forhold til propylenglycol . Mindre antifrostvæske er nødvendigt for at nå de samme fryse -punktet beskyttelse med ethylenglycol , end hvis propylenglykol anvendes . Ethylenglycol har også lavere viskositet end propylen , hvilket resulterer i mindre løftehøjde tab .

Overvejelser

For at minimere risikoen for udsættelse for ethylenglycol , den føderale Ministeriet for Sundhed og Human Services anbefaler at holde frostvæske utilgængeligt for børn og dyr . Efterlad ikke flasker på eller nær jorden . Undgå at spilde frostvæske og ikke dræne det på jorden. Tidlig diagnose af ethylenglycol forgiftning er nødvendig for en effektiv behandling . Søge lægehjælp så hurtigt som muligt for faktiske eller formodede tilfælde af frostvæske indtagelse .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.