hvad er meningen med std ?

STD er en forkortelse for seksuelt overført sygdom , der er nogen sygdom , der overføres ved seksuel kontakt . De ældre betegnelse for STD var kønssygdom , eller VD , som stammer fra begrebet " sygdom af Venus " ( Venus var den romerske gudinde for kærlighed )

Fluid overførte sygdomme


Nogle kønssygdomme er passeret gennem seksuel kontakt med hinanden gennem genitale sekreter , såsom spyt , sæd eller vaginal væske . Genital herpes , kønsvorter , gonoré og syfilis er inkluderet i denne gruppe .

Blood overførte kønssygdomme


Andre kønssygdomme kan kun ledes gennem blodbanen . HIV (som fører til AIDS ) og hepatitis er kun gået gennem blod . Selv om de kan gennemføres kropslig sekreter såsom sæd , slim eller spyt , de er nødt til at komme ind i blodbanen på den anden person til at inficere dem , være, at metoden gennem en beskidt kanyle , en inficeret blodtransfusion eller et åbent sår .

Forebyggelse af seksuelt overførte sygdomme


Selvom den eneste sikre metoder til at undgå kønssygdomme er afholdenhed fra sex , deler ikke kanyler og undgå blodtransfusioner , kondomer og screening af bloddonorer er den mest anvendte forebyggende foranstaltning mod kønssygdomme . Desværre kondomer kan knække og ikke er 100 procent effektive til at forebygge STD transmission via seksuel kontakt .

Behandling for kønssygdomme


Behandling valgmuligheder afhænger af sygdommen . Nogle sygdomme kan ikke helbredes , såsom hiv , kønsvorter og genital herpes . Andre , såsom gonoré og syfilis , kan helbredes relativt let . Atter andre kan blive helbredt , men behandlingen er potentielt opslidende , såsom brugen af interferon for hepatitis C, som kan tage et år eller mere for at helbrede og gøre en person meget syg mens De bliver behandlet .

betydningen af uddannelse

Uddannelse er en vigtig nøgle til at standse spredningen af kønssygdomme . Jo mere folk ved om de mulige konsekvenser af at erhverve en STD og de potentielle virkninger på deres liv , jo mere sandsynligt er det at tage nødvendige forholdsregler , være mere selektiv med partnere og anvende forholdsregler med de partnere, de har .

Vigtigheden af Screening for kønssygdomme

Hvis du er seksuelt aktiv er det dit ansvar for samfundet, for dig selv og dine seksuelle partnere få screenet mindst hvert halve år for at sikre, at du ikke fører nogen kønssygdomme . Nogle sygdomme , såsom HIV , kan spores i op til seks måneder efter seksuel kontakt . Hvis du kun har én partner og er tro mod hinanden, er dette ikke nødvendigt efter de første par screeninger .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.