medicinsk & veterinære Entomologi

Medicinske og veterinære entomologi er den gren af videnskaben , der beskæftiger sig med , hvordan menneskers og dyrs sundhed påvirkes af sundheden i miljøet . Mere specifikt det ser på, hvordan sygdomme som insekter kan overføres til mennesker og dyr som en infektion

Betydningen af Medical Entomologi


Betydningen af medicinsk entomologi er , at det er en dybtgående undersøgelse af , hvordan leddyr eller insekter bliver bærere af sygdommen . Dette er vigtigt, da insekter kan formere på ganske hurtigt tempo . Sygdomme spredes af insekter og leddyr bliver en folkesundhedskrise når sygdommen breder sig til mennesker , og mennesker gå på at inficere andre mennesker .

Hvem bruger Entomologer ?


Jobbet rolle medicinsk og veterinær Entomologer er meget varieret i denne henseende , og de er som regel ansat af føderale sundhedsorganisationer , og de lokale sygehuse . Betydningen af medicinsk entomologi ses også i sin brug med kemiske virksomheder. En veterinær entomolog vil overvåge miljøet for øget tilfælde af en bestemt sygdom , og efter indsamling af prøver , offentligheden informere og udføre den offentlige sundhed sikkerhedsforanstaltninger . Entomologer kan bruges til at hjælpe med at udvikle pesticider til at dræbe insekter og leddyr , der spreder sygdommen .

Malaria


Et eksempel på den type af sygdommen medicinsk Entomologer vil overvåge for, er malaria . Det overføres hovedsageligt af bid af Anopheles arter af myg . Den person vil lide ukontrollerbar blødning og feber som sin vigtigste symptomer . Visse insekt relaterede infektioner såsom malaria har dræbt et stort antal mennesker , og det anslås , at antallet af malaria dødsfald er omkring en million på verdensplan .

Betydningen for Veterinær Entomologi


Betydningen af veterinære Entomologi er , hvordan insekter , der forårsager sygdommen kan smitte andre dyr . Men problemet opstår så , at virus eller bakterier mutere til at gå på at inficere mennesker . Dette er den primære bekymring , når man ser på denne gren af Entomologi . I nogle tilfælde kan dyret kun være den mellemliggende værten efter at blive smittet af insekt . Men , enten gennem direkte kontakt med dyret eller spiser dyrets kød , er infektionen spredes til mennesker .

Tyfus

Tyfus er et eksempel på en sygdom , som veterinære Entomologer kan overvåge . Det kan overføres af lopper . De lopper er bærere af den tyfus bakterier , og de bider katte og hunde . Infektionen vil forblive i PET , og vil blive overført til andre lopper , der bider katten eller hunden . Mennesker , der har kontakt med kæledyr vil blive bidt af loppe og kan blive inficeret af tyfus . Symptomerne på tyfus er træthed , kyssesyge og opkastning .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.