struktur af chloramphenicol

Chloramphenicol er et bredt spektrum antibiotikum ordineret til at dræbe både gram-positive og negative bakterier . Dens anvendelse i de udviklede nationer er svundet ind som følge af øget antibiotikaresistens i smitstoffer, men det er meget anvendt i udviklingslande

atomare sammensætning


Chloramphenicol er et organisk molekyle , der består af flere forskellige elementer . Disse omfatter kulstof , brint , nitrogen , ilt og klor . Dens generelle formel er C11H12Cl2N2O5 , som giver en molekylmasse på 323,132 g /mol .

Struktur


struktur chloramphenicol ikke er specielt kompliceret , i forhold til den vifte af organiske molekyler , der anvendes til lignende formål . Det videnskabelige navn givet til molekyle af Den Internationale Union for Ren og Anvendt Kemi ( IUPAC ) er 2,2- dichlor-N-( ( 1R , 2R ) -1,3-dihydroxy-1-(4-nitrofenyl ) propan-2- yl ) acetamid . Bemærk , at den særlige stereoisomer er væsentlig for dets anvendelse som en receptpligtig medicin .

kemiske grupper


En analyse af IUPAC navn for chloramphenicol , 2,2- dichlor-N-( ( 1R , 2R ) -1,3-dihydroxy-1-(4-nitrofenyl ) propan -2-yl ) acetamid , afslører tilstedeværelsen af en central acetamid , som henviser nitrogen sluttede med en iltet carbon -kæden . Vedhæftet til acetamid er andre vigtige komponenter , herunder en benzen ring og to chloratomer , der er væsentlige i molekylet komplekse kemiske påvirkninger .

Virkningsmekanisme


Chloramphenicol fungerer som en bakteriehæmmende stof i de fleste tilfælde , men har bakteriedræbende kapaciteter i nogle få tilfælde , såsom Haemophilus influenzae . Dens typiske metode til indblanding er at binde sig til ribosomalt RNA , der stopper bakterier producere de proteiner, der er nødvendige for vedvarende liv og vækst . Organisk kemi reaktioner som disse er forstærket af tilstedeværelsen af særligt reaktive arter kaldes forlader grupper . I tilfælde af chloramphenicol , handler det uhelbredeligt placerede chloratomer som forlader grupper .

Risici

Selvom chloramphenicol anses bredt for at være et sikkert lægemiddel til behandling af antibiotika -infektion , oftest brugt i aktuelle programmer , der er en vis risiko forbundet med det . Idiosynkratiske reaktioner , hvilket betyder, dem der er sjældne og uforklarlige , er blevet kendt for at forekomme , hvilket resulterer i aplastisk anæmi , som kan være fatal . Andre, mindre alvorlige , bivirkninger er reversible .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.