sundhedsfaren ved offentlige boblebade

Den afslappende , hvirvlende vande et varmt karbad kan være så indbydende . Uanset om du ømme fra en barsk træning , prøver at varme op i kølige vejr eller på udkig efter en romantisk sted , boblebad-også kaldet et boblebad eller jacuzzi spa-kan give lindring og afslapning . Men der er sundhedsmæssige risici, som har været knyttet til den offentlige boblebade .

Hot Tub Udslæt


I en rapport fra 2004 af Centers for Disease Control , mere end halvdelen af 5. 209 offentligt hot baljer i U. S. blev fundet at være usikre , med inspektørerne at finde en eller flere sikkerhedsrådgivere overtrædelser . Selvom du måske tror den høje temperatur af vandet i varme bade ville dræbe alle bakterier , det er ikke tilfældet . Det varme vand i spabade dræner desinfektionsmidler i klor , så bakterier til at trives . Patogener lever også i spa rør og overflader , medmindre rutinemæssigt rengøres omhyggeligt. En af de bakterier , der vokser i disse betingelser er pseudomonas , hvilket medfører en tilstand, der kaldes Hot Tub Udslæt . Udslættet optræder i rødt , kløende knopper og blærer inden for et par dage efter at være i det varme karbad . Det er typisk værre i de områder, hvor din badedragt holdt chlorerede vandtæt til din krop . Det er normalt rydder op efter et par dage uden medicinsk behandling .

Folliculitis


En variant af varmt karbad udslæt , folliculitis er en infektion i hårsækkene . Hver hår på din krop-uanset om dit hoved eller andre steder-vokser ud af lille pung-lignende område kaldet en follikel . Selv follikler kan blive irriteret af sved , olier eller makeup , bakterier fra et varmt karbad , der ikke har den korrekte klor niveauer kan også forårsage folliculitis . Du vil opleve kløe og brændende som follikler bliver til små røde bumser . Den bumser kan indeholde blod , pus eller begge dele. Betingelsen vil normalt rydde op på eget inden for to uger. Hvis ikke , kan du bruge en svampedræbende creme , et antibiotikum eller medicineret shampoo .

legionærsyge


legionærsyge , en type lungeinfektion , er indgået ved indånding dampe eller vanddråber , der indeholder bakterier . Den varme karbad eller spa miljø er en moden sted at for de organismer, til at vokse . Høj feber , kulderystelser og hoste er almindelige symptomer , der ligner lungebetændelse . Selvom legionærsyge 'er typisk helbredes med antibiotika , kan det forårsage dødsfald i op til 30 procent af tilfældene , ifølge CDC .

Hot Tub Lung


En anden type af åndedrætsværn problem, der undertiden opstår efter at have tilbragt tid i en varm badekar kaldes " hot tub lunge ", fordi de bakterier , der forårsager det kommer i lungerne fra tåge skabt af den varme , boblende spabad vand . Symptomerne er præget af feber , vægttab , hoste og åndenød . Problemet er ofte fejldiagnosticeret som lægerne ikke tror, at spørge patienterne , hvis de »har været i et varmt karbad . Mens nogle patienter finde lindring ret hurtigt ved blot at holde ud af varmt karbad , mens andre kræver antibiotika og anti-inflammatoriske steroider .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.