hundesyge vs rabies

Rabies og hundesyge er to potentielt dødelige sygdomme af flere forskellige arter af husdyr og vilde pattedyr . Ekstremt smitsomme og spredes nemt fra det ene dyr til et andet , er limfarve også transmitteres i livmoderen

Rabies ( hundegalskab )


Rabies er en virus , der påvirker , at det centrale nervesystem . Det kan overføres fra et dyr til et menneske og er næsten altid dødelig efter symptomer . Tidlige symptomer ses i kæledyr omfatter ændringer i spisevaner , rastløshed , irritabilitet og øget aggression . Senere mere udtalte symptomer vises , ligesom muskelspasmer , kramper , ekstrem aggression og i sidste ende lammelse . Den ekstreme aggression førte til rabies blive kaldt Mad Dog sygdom . " fråde om munden " sker der, når lammelse gør det umuligt for dyret at sluge , så det drools og producerer spyt , der ligner skum .

Hundesyge ( CVD )


Hundesyge Virus ( CDV ) , betragtes som den mest alvorlig sundhedstrussel for hunde i USA , der overføres gennem hund-til- hund kontakt . Tidlige symptomer er hoste , en slim udflåd fra næse og øjne og dårlig appetit . Efterhånden som sygdommen skrider frem , diarré og opkastning , og i sidste ende hunden oplevelser anfald . Der er ingen medicinsk kur for CDV , men støttende pleje og antibiotisk behandling af underliggende infektioner kan undertiden holde hunden i live , indtil dens eget immunsystem spark i og overvinder sygdommen . Firs procent af hvalpe smittet før seks måneder dø . Dødeligheden hos ældre dyr er omkring 50 procent . Hundesyge forekommer også i fritter , ræve , ulve og andre vilde dyr .

felin Hundesyge ( panleukopeni )


Sygdommen benævnt Feline Hundesyge er panleukopeni , en kat parvovirus . Den eneste ligheder med CDV er tegn og symptomer og dødelighed. Selv med behandling , dør 70 procent af inficerede killinger og op til 45 procent af voksne katte . Tidlige symptomer omfatter feber , depression , opkastning og diarré . En killing født til en inficeret kat vil lide hjerneskade i livmoderen og vil have en vaklende gangart , når det begynder at gå . Feline Hundesyge er meget smitsom og forekommer i husdyr og vilde dyr . Som med CDV , understøttende pleje og behandling af underliggende infektioner kan hjælpe et dyr besejre sygdommen .

Vacciner


Der er flere sikker , effektiv vaccine til rådighed for alle tre sygdomme . Efter den første vaccination , er booster skud administreres årligt , eller i tilfælde af nogle rabiesvacciners hvert tredje år . Indimellem er der mild reaktioner på en vaccination som en lav feber , ømhed på injektionsstedet eller korte tab af appetit , men alvorlige bivirkninger er sjældne .

Nødvendig Vaccinationer

I USA skal alle hunde være vaccineret for rabies . Mange lokalsamfund nu også kræve katte at blive vaccineret . På grund af den succes udbredt immunisering , er, at risikoen for en hund er inficeret med en anden hund er meget små .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.