hvad er fordelene ved sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse undersøgelser ?

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse , evaluering er en vigtig del af en vellykket praksis på folkesundhedsområdet . Offentlige ansatte i sundhedssektoren arbejder på tværs af discipliner for at gennemføre sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende programmer designet til at forbedre sundheden for fællesskaber . Effektiviteten af disse programmer kan evalueres gennem undersøgelser , der vurderer processer , konsekvenser og resultater . De oplysninger, som evalueringer giver hjælper sundhedshjælpere forfine deres indsats , vedligeholde deres finansiering , og opfylde deres fremtidige mål .

Sundhedsfremme


Ifølge World Health Organization ( WHO ) , sundhedsfremme forsøger at gøre enkeltpersoner og samfund til at tage mere kontrol over-og dermed forbedre-deres helbred . Sundhed er påvirket af genetik og individuelle adfærd samt de sociale sundhedsdeterminanter såsom indkomstniveau , uddannelse og det sociale og fysiske miljø . Som et resultat , skal sundhedsfremmende indsats tager et bredt sæt af faktorer i betragtning, eftersom det er vanskeligt at afgøre nøjagtigt den indflydelse, som nogen faktor for sundheden .

Forebyggelse


Forebyggelse programmer forsøger at mindske forekomsten og sværhedsgraden af specifikke sygdomme eller sygdom . Disse programmer forsøger at hjælpe udsatte befolkningsgrupper reducere eller eliminere deres risici . Andre sygdomsforebyggelse programmer er afhængige af screening og tidlig påvisning af sygdomme og lidelser , såsom brystkræft eller diabetes . For mange sygdomme er tidlig diagnosticering og behandling afgørende for at opnå et positivt resultat.

Formål og typer af undersøgelser


Kvalitative , kvantitative og blandet metode undersøgelser kan gennemføres for at vurdere, hvor effektivt et program forvaltes og gennemføres , at kvaliteten af programmet , og om programmet har nået målgruppen . Undersøgelser kan vurdere effekten af et givent program eller intervention på målgruppen på kort sigt . Konsekvensanalyser forsøge at identificere ændringer i viden om sundhed , adfærd , miljø og risikofaktorer . Resultatet evalueringer se på den langsigtede udfald associeret med et program eller intervention med henblik på at fastslå , om målene blev nået .

Fordele


Viden og ansvarlighed er to fordele ved sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse undersøgelser . Undersøgelser kan foretage cost-benefit- analyse , bestemme effektiviteten af programmer , identificere eventuelle forstyrrende eller medvirkende faktorer , fastlægge bedste praksis og gøre det muligt for andre at kopiere succesfulde indgreb . De oplysninger , der kommer fra disse undersøgelser er til gavn for folkesundheden forskere , praktikere og andre interessenter, herunder finansieringsorganer , samfund partnere og offentligheden. Finansieringsorganer drage fordel af den viden, at deres penge bliver brugt korrekt . De offentlige ydelser fra udvikling af effektive , evidensbaserede programmer . Sundhedshjælpere drage fordel af identifikation af bedste praksis og viden om, at deres indsats ikke er forgæves .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.