Hvilke typer af celler er bakterier ?

Bakterier er mikroskopiske encellede organismer , som hverken planter eller dyr . De er enkle og gamle organismer , og der er tegn på bakteriel liv på jorden 3,5 milliarder år siden . Bakterier er karakteriseret ved en manglende bundet interne strukturer . Bakterier er blandt de mindste organismer på Jorden , men varierer i størrelse og form . Mens nogle bakterier forårsage sygdomme hos mennesker , mange typer af bakterier er godartede , og selv gavnligt.

Danmark Monera


Alt levende kan opdeles i fem kongeriger : dyr , planter , svampe , protister-encellede organismer , såsom amøber , der er mere kompleks end bakterier-og monera . Bakterier hører til rige Monera , som yderligere kan opdeles i archaea og bakterier

prokaryoter


Alt levende kan opdeles i to typer af celler : . prokaryoter og eukaryoter . Eukaryote celler har en kerne og andre cellestrukturer , der er bundet af en særlig membran . Bakterier , som prokaryote celler , mangler disse interne membran-bundne strukturer . Denne skelnen anses for at være en af de vigtigste af alle biologiske klassifikationer .

Encellede


Bakterier er encellede organismer . Bakterier er mikroskopiske , normalt 0,5 til 5 mikron i længden , og er generelt mindre end eukaryote celler . I modsætning til en menneskelig muskel celle eller blodlegemer , er en bakteriecelle en selvforsynende levende væsen . Mens bakterier undertiden leve sammen i stort tal , er de generelt ikke afhængige af hinanden for at overleve , og at de ikke udfører specialiserede opgaver.

Konstruktioner


Bakterier er normalt en af de tre figurer : stang , kugle eller spiral . Bakterier består af cytoplasma-( væsken , hvor de bakterielle strukturer er suspenderet )-omgivet af en plasmamembran og yderligere omgivet af en cellevæg . Bakteriernes DNA , der er ofte en lang cirkulær streng plus et par små , cirkulære stykker DNA kaldet plasmider , lever i cytoplasmaet . Fastgjort til ydersiden af cellevæggen i mange bakterier er en eller flere flagel , som bakterierne bruger til bevægelse i væsker .

Aktivitet

De fleste bakterier bliver ernæring ved at indtage dødt organisk materiale , selv om nogle får deres energi fra forbrugende levende celler , ved at udføre fotosyntese , eller oprettelsen af fødevarer fra lys , eller ved at udføre chemosynthesis , oprettelse af mad fra uorganiske kemikalier .Sygdomsfremkaldende bakterier kan forårsage sygdom , enten ved at angribe levende væv eller udskiller giftstoffer . Nogle bakterier kræver ilt , men ilt er unødvendigt og undertiden giftige for andre former for bakterier .

Reproduktion

De fleste bakterier formerer sig ved simpel celledeling , selv om nogle opdeles i ulige stykker gennem spirende eller fragmentere ( Se henvisning 4) . På grund af deres lille størrelse og enkle strukturer , kan bakterier formere sig hurtigt . Under ideelle forhold , bakterier kan opdele , vokse og dele igen i mindre end 20 minutter.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.