hvad er farerne ved at indånde fnug fra tørretumblere ?

Det fnug , der ophobes efter tørring tøj i tørretumbleren , kan være ganske giftige og farlige . Den mest kendte fare for dette stof er dets brandfarlighed , hvilket skaber mulighed for brande , hvis det ikke er ordentligt rengjort ud ofte . Det kan også indeholde en hel del kemikalier, som kan være giftige på flere forskellige måder , hvis de indåndes . Disse kemikalier kommer fra blødgøringsmidler , tøj selv , og andre miljømæssige faktorer , der kommer ind i tøj og tørretumbler .

Respiratory


En fælles interesse er respiratorisk effekt anlagt den ved tørretumbler fnug indånding . De fysiske fnug , selv uden de potentielle af kemikalier , er et fremmed stof , som ikke bør komme ned i lungerne . Hvis den gør det , kan det medføre hoste og åndedrætsbesvær . Nogle af de kemikalier, som specifikt retter sig mod det respiratoriske system kommer fra skyllemidler. Alpha-terpineol har vist sig at forårsage irritation af slimhinder og lungebetændelse -type sygdomme , der kan resultere i alvorlig betændelse i lungerne , hvis de indåndes . Bensyl alkohol forårsager øvre luftveje forstyrrelser , der kan forårsage respiratorisk svigt .

Cancer


Flere af de samme stoffer , samt en håndfuld andre , er blevet undersøgt og har vist til at skabe kræftfremkaldende effekter . Nogle kemikalier er endda placeret på Miljøstyrelsens " listen over farligt affald . " Et eksempel på en af disse kemikalier er kloroform , der ikke bør varmes op , og kan forårsage tumorer i lever og nyrer . Et andet kræftfremkaldende kemiske fundet i tørretumbler fnug er benzylacetat , hvilket kan være årsag til pancreascancer .

CNS-sygdomme


Sygdomme i centralnervesystemet ( CNS ) kan være ekstremt problematisk . Disse lidelser kan være alt fra en hovedpine til alvorlige kramper . Flere af de kemikalier, der findes i tørretumbler fnug , som kan forårsage CNS-sygdomme kommer fra flammehæmmere i stof . Nogle eksempler er polybromerede diphenylethere , kamfer , og ethanol . Disse kan også være meget farligt i små børn eller gravide kvinder , da de kan føre til fosterskader involverer motorik og adfærd i henhold til undersøgelser udført på mus og rotter .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.