hvordan man kan sikkert arbejde med syre & baser

Fedtsyrer er ofte defineret som stoffer , der donerer hydrogen ioner , mens baser tage hydrogenioner . I vand, øger en syre koncentrationen af hydrogen -ioner , mens en base nedsætter koncentrationen . Da pH er den negative log over de brintionkoncentrationen , syrer sænke pH og baser øge den . Stærke syrer og baser har en større effekt på pH end svage syrer og baser , så de er potentielt langt farligere . Hvorvidt en syre eller base er stærk eller svag , men det er vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler , når der arbejdes med disse kemikalier .

Du skal bruge:
stinkskab
. Kemiske beskyttelsesbriller .
Laboratoriekittel .
Handsker .


1 .
Køb og brug fortyndes i stedet koncentrerede syrer og baser , hvis det overhovedet er muligt . Koncentrerede opløsninger af stærke syrer eller baser er meget mere farlige end fortyndede opløsninger . Jo mere fortyndet syre eller base , jo lettere vil det være at gemme og bruge sikkert .
2 .
Store syrer og baser i en trækabinet designet til at holde ætsende materialer . Altid holde syrer og baser oplagres adskilt , aldrig butik stærke syrer eller baser sammen med andre kemikalier , der potentielt kan reagere med dem . Koncentreret saltsyre udsender dampe og korroderer metalskabe . Salpetersyre bør altid opbevares i en særskilt væsketæt rum af sine egne . Etiket alle syrer , baser og andre kemikalier i dit skab , så du kan skelne dem .

3 .
Bær kemiske beskyttelsesbriller , langærmede tøj ( en lab coat er bedst ) og handsker på alle tidspunkter. Aldrig tillade syre eller base for at komme i kontakt med din hud , ansigt eller øjne . For forsøg med koncentrerede opløsninger af stærke syrer og baser , bære en ansigtsskærm så godt.
4 .
Udfør alle forsøg på en emhætte for at undgå skadelige dampe fra hober sig op. Brug borsilikat glas som Pyrex eller en lignende brand . Sørg for, at alt dit udstyr er i god stand og tjekke alle glasvarer og containere for revner , før du begynder at eksperimenter . Aldrig mundpipette kemikalier og aldrig arbejde alene .
5 .

Begræns mængden af syre eller base transporteret rundt i laboratoriet . Kontrollér altid flasker af syre eller base for revner eller skader , før du samle dem op og bære dem sikkert med begge hænder , passe på ikke at snuble eller gå hurtigt . Cap flasker af syre og base tæt før lagring . . Kend placeringen af sikkerheds-og førstehjælpsudstyr i laboratoriet , og hvordan man bruger det i tilfælde af behovet skulle opstå
6
Føj syre i vand for at fortynde det-aldrig den anden vejen rundt .

gode råd og advarsler


 • Hvis der på trods af disse forsigtighedsregler en ulykke skulle opstå , søge professionel lægehjælp .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.