sikkerhedsmæssige krav til kontormøbler

Hver kontor skal have møbler , der er ergonomisk og sikkert i den forstand, at det reducerer risikoen for brand , ulykker eller skader . Et flertal af medarbejderne tilbringer hver ugedag på kontoret , så de har ret til at bruge møbler , der holder dem komfortabel og produktiv . Når du vurderer kontormøbler sikkerhed , der er flere aspekter at overveje .

Rummelig


Trange værkstedsrum kan bidrage til kroppen ømhed og forstuvninger i embedet arbejdstagere, især dem, der bruger det meste af dagen foran et skrivebord . Kontormøbler bør være rummelig nok til alle til at arbejde komfortabelt . Det er også vigtigt at overveje individuelle behov og opgaver , som hver arbejdstager udfører . Skrivebordet skal have rigelig plads til opbevaring og til anordninger, som arbejdstageren bruger på daglig basis . Utilstrækkelig plads og kramper kan bidrage til udviklingen af muskel-og skeletbesvær , karpaltunnelsyndrom og andre problemer .

Ergonomisk


ergonomiske møbler er designet til at maksimere komfort og afslapning af den person, der bruger det . For at blive betragtet ergonomiske , skal kontorstole yde tilstrækkelig støtte til ryg og ben . De skal også være korrekt afstemt og modstandsdygtig over for væltning . Komfortabel armlæn er endnu et afgørende element . Arbejdstagerne skal let kunne manøvrere stolen rundt og vende , for eksempel , når multitasking . Ligeledes skal kontor borde eller skriveborde have en behagelig højde for brugeren .

Ugiftige


Møbler indhold af giftige produkter , som formaldehyd , kan øge toksiciteten i kontormiljøet . Det er vigtigt at undgå maling , der indeholder bly og andre giftstoffer . Møbler skal være så modstandsdygtigt og brandhæmmende .

Stabil og robust


Fra tid til anden , må ledelsen kontrollere kontormøbler for tegn på revner , løse bolte eller skruer og andre tegn på skader . En medarbejder , der uforvarende benytter en beskadiget møbel kan blive alvorligt kvæstet . Stiger skal være sikker og stærk nok til at tage vægten af enhver medarbejder , plus ekstra udstyr eller filer . Reoler skal være robust og helst fastgøres til væggene , for at forhindre et sammenbrud i tilfælde af overbelastning eller ubalanceret fordeling af bøger eller filer . At forhindre fald skal rækværk på trapper være fri for skader .

Justerbar

Et vigtigt sikkerhedskrav er indstillingsmuligheder . Hver medarbejder skal være opmærksomme på den proces for at tilpasse møbler efter personlige behov . Det er bedre at have justerbare stole og borde til dette formål . Indstillelige armlæn er meget gavnlige , fordi de bidrage til at mindske træthed i håndleddet og andre dele af armen .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.