industrielle anvendelser af syrer & baser

Syrer og baser er en vigtig del af mange industrier . De er vant til at lave gødning , rengøringsmateriel , i forskning, et nukleart affald og utallige andre applikationer . Ved brug af disse stoffer , pleje og sikkerhed skal være den første i tankerne

Syrer


Svovlsyre , den mest udbredte syre , udnyttes i jern -og stålindustrien til at fjerne rust fra produkter som biler , før de sælges . Borsyre puljer bruges til at gemme nukleart affald på kraftværker . Salpetersyre bruges til at oprette gødning og farvestoffer . Mange andre syrer bruges i fremstilling af sprængstoffer .

Bases


Baser , en af de mest almindeligt producerede , der er ammoniak , findes ofte i rengøringsmidler . Natriumhydroxid , også kendt som lud , der bruges til en lang række applikationer , fra fremstilling af papir til at gøre sæbe . Citronsyre , ligesom der findes i appelsiner , kan bruges til at blødgøre vandet .

Sikkerhed


Både syrer og baser kan forårsage alvorlige kontakte forbrændinger , hvis den anvendes direkte på huden . I modsætning til populær tro , det samme kører en berørt område under vand kan ikke være den bedste løsning . Når man arbejder med en base eller syre , skal du sørge for at kende den korrekte sikkerhedsprocedurer.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.