spørgsmål i kloning

Mens nu videnskabeligt muligt , kloning er en tankevækkende og kontroversielle spørgsmål . Forskere verden over har med succes klonet flere arter af dyr . Kloning af mennesker er det næste store skridt , men der er mange spørgsmål at besvare og beslutninger at tage først. Der er mange mulige fordele , men der er også problemer med etik , lovlighed og potentielle farer ved kloning .

Juridisk


Mens forskere har hævdet at have klonet menneskelige embryoner allerede , det er ulovligt i Nordamerika , så disse påstande og rapporter har ingen videnskabelig gyldighed . Idéen om kloning har eksisteret i nogen tid , men det har kun blevet muligt i de sidste 20 år. Lovgivere har ikke skabt nye love, der gør kloning lovligt for forskellige grunde er knyttet til de næste to afsnit. Da kloning er en forholdsvis ny teknologi , men det er muligt, at regeringen i sidste ende vil beslutte at tillade det til forskning i mulige medicinske gennembrud .

Moralsk


Den moralske og etiske konsekvenser af kloning er enorme . Repræsentanter for forskellige religioner samt ikke-troende argumentere for, at mennesker ikke bør manipulere menneskelige embryoner eller forsøge at skabe nyt liv . På den anden side , befrugtning in vitro er lovlig og meget svarer til den procedure for kloning , men mindre risikabelt . Klonede pattedyr har kortere livslængde end deres kolleger , så bevidst at lave en menneskelig klon kunne anses uetisk , da der er meget lidt chance for, at han vil leve meget længe .

potentiel fare


Der er mange potentielle farer for nogen form for kloning , men de er særligt relevante for mennesker . At klone et embryon , videnskabsfolk fjerne en celles kerne , og erstatte det med kernen at blive klonet . Da denne proces er slibende og kan skade cellen , klonede embryoner kun har en lille chance for at udvikle normalt eller voksende i livmoderen . Dette betyder, at forskerne enten ville have at afbryde menneskelige embryoner eller tillade muterede , vansiret ikke kloner at blive født . Kloning præsenterer også en større social risiko for masse kloning , genetisk manipulation og identitetstyveri samt illegitim organhøst eller udnyttelse af klonede organismer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.