sundhed og skade problemer i forbindelse med edb & tastatur brug

Gentagne bevægelser for anvendelse af computer kan udløse en række sundhedsproblemer. Mange af disse problemer kan også være forårsaget af andre gentagne opgaver, såsom kørsel , byggeri og spille klaver . At forebygge og behandle disse problemer og undgå mere alvorlige sundhedsmæssige risici , bør brugerne kender tidlige tegn på et problem, og tilpasse deres arbejdstid stil .

Eyes


Spændinger i øjnene er nr. 1 klagen af dem, der arbejder med computere til en længere tid . Brugere kan have tørre øjne eller midlertidigt sløret syn eller være ude af stand til at fokusere på fjerne objekter . De kan undgå trætte øjne ved at placere lyskilder til at fjerne genskin ; at undgå alt for lyse skærme , og under hyppige pauser for at kigge væk fra skærmen et øjeblik , blink og se sig omkring i rummet

Tilbage


Dårlig kropsholdning , når du bruger . en computer i lang tid kan resultere i ryg og nakke smerter , hovedpine og skulder eller arm smerter . Dette skyldes gentagne bevægelser i hænder , håndled og fingre kombineret med manglen på bevægelse i nakke, ryg og skuldre . For at undgå disse problemer bør computerbrugere tage korte pauser til at strække fingrene , arme , hænder , ryg og nakke . Et brud på kun et par sekunder hver 10 til 15 minutter kan hjælpe med at undgå langsigtet skade .

håndled


udstrakt brug af computeren har vist sig at skade håndleddene af nogle brugere . Denne skade er blevet kaldt museskader , arbejdsmiljø overforbrug syndrom , kumulative traumer uorden og arbejdsrelaterede arme lidelse . Museskader kan udvikle sig til invaliderende karpaltunnelsyndrom .Ergonomisk og kropsholdning justeringer kan hjælpe betydeligt . For eksempel bør underarme og håndled holdes lige ved at skrive og skærmen skal placeres , så brugeren øjne er i niveau med toppen af skærmen . Se Ressourcer til nogle anbefalede øvelser og ergonomiske forbedringer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.