farlige egenskaber af radon

Radon er en naturligt forekommende radioaktiv gas, der frigives fra uran findes i alle jord og sten . Udendørs , er radon frigives og forsvinder hurtigt , udsættes for minimal risiko. Farerne opstår , når opførelsen sker på områder frigive radon og radon ind bygninger gennem revner , hulrum og støbeskel . Under de rette geologi , atmosfæriske forhold og utilstrækkelig ventilation radon bygger i et farligt niveau . Ca. 8 millioner amerikanske hjem skønnes at have forhøjet radon niveau , ligesom mange skoler og arbejdspladser .

Lugtfri


At være lugtfri gør radon en snigende dræber . Det kan ikke påvises , undtagen med særlig radon detektor kits , hvilket betyder, folk kan indånde det over lange perioder uden at vide at de har været udsat

Smagløs


Radon kan også indtaste vandforsyning-. på nogle områder , kan niveauerne høje. Der ikke har nogen smag eller lugt betyder radon kan gå upåagtet . Vand hentes fra dybe underjordiske kilder er mest sandsynligt, at være kontamineret , da radon i overfladevand forsvinder hurtigt i luften . Drikkevand med høje niveauer af radon kan potentielt skade maven celler og er knyttet til 180 amerikanske dødsfald årligt . Risikoen er langt mindre end med indånding , og de fleste indtages radon er hurtigt udåndes .

Invisible


Radon er farveløs . Det gør det vanskeligt at opdage det i luft eller vand . Det betyder også, at radon kan uforvarende medtages i nogle byggematerialer . For eksempel har vægplader fra fosforholdigt indeholdende radium udgivelse radon , et produkt af radium forfald . Sådanne byggematerialer hæve radon i bygninger markant . Der har også været rejst omkring radon emissioner fra granit bordplader , et populært materiale i moderne køkkener . Risikoen i granit bordplader anses for at være lav , dog .

Radioaktive


Indånding af radon partikler udsætter lungeceller til alfa stråling . Alpha stråling trænger ikke humane væv så dybt som gammastråling , men det har potentiale til at permanent ændre DNA hvor den når frem til cellekerner . Undersøgelser i Japan efter atombomben eksponering viser en klar sammenhæng mellem stråling og øget forekomst af sygdom i skjoldbruskkirtlen , leversygdomme , luftvejslidelser , kræft og slagtilfælde . Stråling måles i becquerel --- en målestok for opløsning af radioaktive atomer pr sekund . Radon i et hjem eller arbejdsplads i mere end 200 becquerel per kubikmeter luft betragtes handlingsrettede. Strålingsniveauer varierer med sæson , dag og endda tidspunkt på dagen , da ventilation af bygninger varierer med vejr og temperatur .

Kræftfremkaldende

Eksponering for radon øger en persons risiko for lungekræft . Vores viden om lungekræft blandt uran minearbejdere , kombineret med studier af boligejere i Sverige , tyder på, at graden af øget risiko stiger med længden og intensiteten af eksponeringen . I værste udsatte hjem , i miner radon omtrentlige niveauer De amerikanske Environmental Protection Agency citerer radon som den næstvigtigste årsag til lungekræft efter rygning . Lungekræft er langt den mest udbredte sundhedsrisiko for radon eksponering . Effekten af radon er mere skadelig i rygere .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.