hvad er codex ?

Codex , også kaldet Codex Alimentarius , er et latinsk ord , der betyder " mad kode . " Det er navnet på en organisation , Codex Alimentarius-Kommissionen, der gør vigtigt verdensomspændende sundhed beslutninger

Origins


Codex Ailmentarius Kommissionen , som begyndte i 1963 og er baseret i Rom , Italien , blev udviklet af to FN- organisationer , FN's Levnedsmiddel -og Landbrugsorganisation (FAO ) og Verdenssundhedsorganisationen ( WHO ) .

Formål


Codex regulerer alle internationale spørgsmål med hensyn til handelen med fødevarer, der sikrer, at forbrugere over hele verden får sikkert og korrekt mærkede fødevarer . Dets vigtigste mål er at beskytte forbrugernes sundhed og fremme fair handel med fødevarer metoder .

Vigtigheden


Codex styrer alle beslutninger om handel med fødevarer og dens love afløser dem, der foretages af nationale eller lokale enheder . For eksempel , at hvis Codex regler visse fødevarer er sikre for import eller eksport , kan FDA ikke anfægte sin beslutning .

Modsætninger


Selvom Codex er meningen at beskytte forbrugerne , medlemstallet er undertiden genstand for korruption . Nogle virksomheder finde måder at tjene på det nationale Codex udvalget , så de en mulighed for at fremme egoistiske dagsordener , som ikke omfatter trivsel for forbrugerne .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.