historien om tuberkulose

Tuberkulose er en almindelig smitsom sygdom . Mens tuberkulosen påvirker sædvanligvis lungerne, mykobakterier , der forårsager den kan også ødelægge det centrale nervesystem , lymfesystemet , kredsløbssygdomme, knogler og andre dele af kroppen . Forskere har sporet tuberkulose tusinder af år tilbage , dating til knogler fra ægyptiske mumier og før. Sygdommen var kendt i både det antikke Grækenland og Rom og blev første gang beskrevet i europæisk medicinske tekster i 1600-tallet . Det menes at have første blevet registreret i en kinesisk medicinsk tekst stammer fra 2. 700 B. C.

det gamle Egypten og Før


Knogler af forhistoriske mennesker viser nogle gange tegn på hærgen af tuberkulose. De tidligste knogler fandt, at der er i god nok stand til sygdommen analyse dato fra ca 6500 år siden . Henfald fra tuberkulose er også blevet fundet i udløberne af egyptiske mumier , der er 5500 år gamle.

oldtidens Kina


Nævner af tuberkulose og behandlingen er blevet fundet i kinesiske medicinske tekster går tilbage mere end 4. 700 år. Mere forskning i sygdommen og forbedringer i behandlingen metoder blev registreret af taoistisk alkymist og læge Ge Hong nogle 1600 år siden .

antikkens Grækenland og Rom


Både Hippokrates , den antikke græske læge , og Aristoteles nævner tuberkulose i deres skrifter . De kaldte sygdommen Phthisis og talte om " Phthisis og dens kur . " Tuberkulose , eller TB , menes at have været udbredt i både det antikke Grækenland og Romerriget .

tidlige moderne Europa


Sylvius , det 17. århundredes europæiske forsker og læge , var den første europæer, der identificerer den egentlige årsag af sygdommen og for at undersøge ændringer i lungerne forårsaget af tuberkulose . Selv om det 17. århundrede medicinske litteratur nævnes , at sygdommen er smitsom , det var først i 1820'erne , at karakteren af sygdommen og dens vektorer var mere bredt forstået . Sygdommen fik navnet " tuberkulose " i 1839 .

De nuværende

tuberkulose findes i næsten alle hjørner af kloden . Selv medicin er den vigtigste måde at behandle tuberkulose , TB behandlinger Normalt tager det meget længere tid end behandlinger for andre bakterielle infektioner . Generelt må antibiotika tages for seks til ni måneder. I nogle tilfælde har særlig TB stammer bliver resistente over for almindelige antibiotika og kan kræve flere typer af antibiotika for korrekt behandling .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.